Κι όμως! Ο «χαμένος ύπνος» της εβδομάδας δεν αναπληρώνεται το Σαββατοκύριακο

Μπορεί όλοι να περιμένουμε το Σαββατοκύριακο για να κοιμηθούμε λιγάκι παραπάνω, αλλά οι επιστήμονες αναφέρουν πως η σκέψη ότι αναπληρώνουμε τον ύπνο μας με λίγες ώρες παραπάνω το Σαββατοκύριακο, είναι ένας απλός μύθος.

Η έλλειψη ωφέλιμου ύπνου είναι η σύγχρονη μάστιγα που ταλαιπωρεί πολλούς και είναι η αιτία για μια σειρά ασθενειών που απασχολεί πλήθος κόσμου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 1/3 του κόσμου κοιμάται λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα, με την έρευνα από τη Γαλλία να έρχεται να τους απογοητεύσει αφού αποκαλύφθήκε ότι ο παραπάνω ύπνος τα Σαββατοκύριακα δεν αναπληρώνει τον ύπνο που μας λείπει από την εβδομάδα.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Ένας από τους λόγους που ο ύπνος το διήμερο που δεν δουλεύουμε δεν μας «βοηθά» περισσότερο είναι η αύξηση του θορύβου γύρω μας, αφού ο οργανισμός δεν έχει «μάθει» να κοιμάται τις συγκεκριμένες παραπάνω ώρες. Παράλληλα, η έρευνα σημειώνει πως η ενασχόληση μας με υπολογιστές, τηλεοράσεις, χρήση αλκοόλ, είναι επίσης παράγοντες που μειώνουν την ποιότητα του ύπνου μας, αυτό το διήμερο της εβδομάδας.
Από το Blogger.