7 διαφορετικοί τύποι νερού – Τί μας προσφέρει το κάθε είδος στον οργανισμό μας;

Η σημασία κατανάλωσης του νερού, χωρίς αμφιβολία, είναι σημαντική. Το νερό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία καθώς αποτελεί το 60-70% του σώματος μας. Ίσως όμως δεν γνωρίζεις πως υπάρχουν διαφορετικά είδη νερού.

Το This Is Just Life σου παρουσιάζει τους 7 διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα συναντήσεις το νερό στην καθημερινότητά σου.
Το νερό της βρύσης
Το συγκεκριμένο είδος νερού περιέχει όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το νερό της βρύσης έχει μια διαφορετική γεύση συγκριτικά με το εμφιαλωμένο νερό λόγω του χλωρίου που προστίθεται. Σκοπός της προσθήκης χλωρίου είναι η παρεμπόδιση ανάπτυξης μικροοργανισμών.

Εμφιαλωμένο νερό
Το συγκεκριμένο είδος νερού διαφοροποιείται σε τρεις κατηγορίες: το επιστραπέζιο, το φυσικό μεταλλικό και το νερό της πηγής.

Το επιτραπέζιο νερό
Το επιτραπέζιο νερό είναι νερό που προέρχεται από οποιαδήποτε προέλευση (π.χ. γεώτρηση, ποτάμι, λίμνη, αφαλατωμένο νερό θάλασσας) και περνά από διαδικασία απολύμανσης, αν είναι απαραίτητο ώστε να είναι πόσιμο.

Το φυσικό μεταλλικό νερό
Η σύσταση του είναι διαφορετική από τη σύσταση του επιτραπέζιου νερού ή του νερού πηγής αφού περιέχει διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία π.χ. μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο νάτριο, σίδηρο κτλ που δρουν ευεργετικά για τον οργανισμό.

Το νερό της πηγής
Το νερό πηγής έχει υπόγεια προέλευση, δεν υπόκειται σε κάποια διαδικασία απολύμανσης και εμφιαλώνετε στην πηγή προέλευσης όπως το φυσικό μεταλλικό νερό. Ωστόσο, το νερό της πηγής δεν περιέχει μέταλλα που μπορεί να περιέχει το φυσικό μεταλλικό νερό.

Το ανθρακούχο νερό
Το ανθρακούχο νερό είναι νερό στο οποίο υπάρχει διοξείδιο του άνθρακα είτε φυσικά, δηλαδή από τη πηγή του, μαζί με ιχνοστοιχεία και μέταλλα είτε προστίθεται τεχνητά το διοξείδιο του άνθρακα υπό πίεση και έτσι παράγεται ένα αφρώδες υγρό γνωστό ως ανθρακούχο νερό.

Νερό καρύδας
Το νερό καρύδας αποτελεί ακόμα ένα είδος νερού και προέρχεται από τον καρπό της πράσινης, άγουρης καρύδας. Είναι διαυγές υγρό και η γεύση του αλλάζει ανάλογα με την ποικιλία και το περιβάλλον ωρίμανσης του φυτού.

Από το Blogger.