Το μικρό αεροδρόμιο που έγινε το πιο πολυσύχναστο του κόσμου λόγω κορωνοϊούΌλοι γνωρίζουμε, πως τα μεγάλα αεροδρόμια δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα με την πανδημία του κορωνοϊού. Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, θύμιζαν πόλεις φαντάσματα και σε πολλές περιπτώσεις θεωρήθηκαν και ως υπαίτια για την μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Με κάποιο τρόπο έπρεπε όμως να αντικατασταθούν.

Το αεροδρόμιο του Άνκορατζ, της πρωτεύουσας της πολιτείας της Αλάσκας, δεν διαθέτει ούτε μεγάλους χώρους, ούτε ευρύχωρους διαδρόμους, αλλά τελευταία βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής.

Γιατί συνέβη αυτό;

Πιο αναλυτικά, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έχει μετατραπεί στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου, αφού οι μεταφορές εμπορευμάτων και προϊόντων έχουν παρουσιάσει μεγάλη αύξηση. Μάλιστα, πολλές από τις προμήθειες για την καταπολέμηση του COVID-19 έρχονται από την Ασία, με το Άνκορατζ να βρίσκεται σε πολύ καλό γεωγραφικό σημείο, αφού χρόνος πτήσης είναι περίπου 9,5 ώρες για το 90% του βιομηχανικού κόσμου.

Η πόλη στην οποία βρίσκεται το αεροδρόμιο, έχει 291.000 κατοίκους και βρίσκεται σε μια περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει πως χρειάστηκε αρκετή ενίσχυση σε εξοπλισμό και προσωπικό ώστε να παίξει τον κύριο ρόλο στην μεταφορά ιατρικών προϊόντων κατά την διάρκεια της πανδημίας.


Από το Blogger.