Αυτό το καλοκαίρι πάρε το αυτοκίνητό σου και ανακάλυψε την Ελλάδα οδικώς – Αυτή την εβδομάδα ταξιδεύουμε στα Ζαγοροχώρια


Αν το καλοκαίρι σε βρίσκει στην Αθήνα, δεν χρειάζεται να τα βάφεις μαύρα. Υιοθέτησε τη νέα τάση στον εναλλακτικό τουρισμό, «γέμισε» το αμάξι με καύσιμα και πάρε τα απολύτως απαραίτητα για να γνωρίσεις την Ελλάδα, μέσα από ένα απλό και ευχάριστο Road Trip.

Σίγουρα στην υπόλοιπη Ευρώπη επικρατεί η άποψη πως τα καλύτερα Road Trips γίνονται τον χειμώνα, αλλά στη νέα εποχή του κορωνοϊού, το καλοκαίρι των Ευρωπαίων θα είναι σίγουρα σε 4 ρόδες, αφού είναι ο πιο ασφαλής τρόπος μετακίνησης.

Το μόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις και εσύ ένα ταξίδι στην Ελλάδα με το αυτοκίνητό σου, είναι ο τελικός σου προορισμός και η καλή σου διάθεση. Τα υπόλοιπα είναι απλές λεπτομέρειες που θα σου τις δώσουμε εμείς.


Η καλύτερη εναλλακτική διαδρομή για ένα ξεχωριστό Summer Road Trip

ΚΑΝΟΝΑΣ Νο1: Ο πιο μακρινός προορισμός είναι ο καλύτερος.

Αν νομίζεις πως επειδή είναι καλοκαίρι, πρέπει να πας και κοντά στη θάλασσα, κάνεις λάθος. Ξεκίνησε το ταξίδι σου με πρώτη στάση στη Λίμνη Πλαστήρα και στην Καρδίτσα. Ένα υπέροχο γεύμα στο βουνό πριν προχωρήσεις στα μαγευτικά Μετέωρα, είναι ότι πρέπει. Μία 20λεπτη διαδρομή ανάμεσα στα σκαρφαλωμένα στους βράχους μοναστήρια, είναι ότι πρέπει για να αλλάξεις παραστάσεις και να κάνεις και ένα μικρό timelapse για το Instagram.


Συνεχίστε προς την Βοβούσα. Το απομονωμένο χωριό της Πίνδου, στο Ανατολικό Ζαγόρι. Εκεί μπορεί να είναι και η πρώτη σας διανυκτέρευση. Στα Ζαγοροχώρια θα φτάσετε την επόμενη ημέρα μετά από μια καταπράσινη διαδρομή στο βουνό, που θα σας μείνει αξέχαστη. Οι γραφικοί ξενώνες σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν, ενώ η φύση θα σας αγκαλιάσει με τον μοναδικό και μαγικό της τρόπο.

Μην αγχωθείτε για την επιστροφή σας. Αυτή τη φορά θα είναι όλα πολύ πιο εύκολα, όσο επιστρέφετε στην πόλη, μιας και όλα θα νιώθετε πως σας αποχαιρετούν και δίνουν ραντεβού για την επόμενη φορά..
Από το Blogger.