Νέα έρευνα αποδεικνύει πως ο διαλογισμός βελτιώνει τη ζωή σου στο 100%Σύμφωνα με ερευνητές απ' το Liverpool που συνεργάστηκαν με επιστήμονες απ' το Osnabrück University στη Γερμανία, ο διαλογισμός για δέκα λεπτά κάθε μέρα, βελτιώνει τη συγκέντρωση και την ικανότητα του εγκεφάλου να διατηρείται σε εγρήγορση ώστε να συγκρατεί τις σωστές πληροφορίες.

Όπως διαβάσαμε στην επίσημη ανακοίνωση της έρευνας, οι τελευταίες επιστημονικές αποδείξεις δεν αφήνουν περιθώριο ν' αμφισβητήσει κανείς το πόσα προσφέρει ο διαλογισμός στον άνθρωπο. Πιο αναλυτικά, οι επιστήμονες μοίρασαν τους 34 συμμετέχοντες σε δύο ομάδες. 


Για οκτώ εβδομάδες, η μια ομάδα έκανε διαλογισμό ενώ η άλλη ομάδα έκανε ασκήσεις μυϊκής χαλάρωσης. Συνεχίζοντας την έρευνα, οι 34 συμμετέχοντες, υποβλήθηκαν σ' ένα τεστ που σχετιζόταν με τη συγκέντρωση. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι η ομάδα του διαλογισμού έδειξε μεγαλύτερη ακρίβεια στην συγκέντρωση, με τις ικανότητές τους να είναι βελτιωμένες έως και 9%, ενώ οι συμμετέχοντες στην ομάδα με τις ασκήσεις μυϊκής χαλάρωσης δεν έδειξαν καμία βελτίωση στο τεστ.

Από το Blogger.