Λέμονι: Ο φυσικός σύμμαχος του προσώπου σουΤο λεμόνι είναι ένα φρούτο που εύκολα βρίσκει κανείς σε κάθε σπίτι. Αποτελεί τη βάση για πολλές «σπιτικές» μάσκες ομορφιάς, αφού μπορεί να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα. Όμως, πρέπει να προσέξεις ορισμένα πράγματα πριν το βάλεις στην επισδερμίδα σου.

Το λεμόνι, λόγω της οξύτητάς του, δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται ποτέ απευθείας μόνο του πάνω στο δέρμα, ενώ αν χρησιμοποιήσεις μία μάσκα ή ένα προϊόν με βάση το λεμόνι, καλό είναι να αποφύγεις την έκθεση στον ήλιο.


Οσα πρέπει να προσέξεις για τη χρήση του λεμονιού

Τα οξέα λεμονιού μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα, ειδικά σε όσους έχουν μία σχετικά ευαίσθητη επιδερμίδα. Γι’αυτό είναι απαραίτητη μία μικρή δοκιμή ευαισθησίας με ένα δείγμα από ένα προϊόν, πριν το αγοράσεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι πολύπλοκο. Απλά ρίξε μία σταγόνα λεμόνι σε μια μικρή επιφάνεια του δέρματός σου. Ιδανική είναι η περιοχή του χεριού και όχι το πρόσωπο και περίμενε λίγα λεπτά να δεις αν θα εμφανιστεί μία ανεπιθύμητη ένδειξη όπως ξηροδερμία, κοκκινίλα ή ξεφλούδισμα.

Αν δεν χρησιμοποιείς προϊόντα του εμπορίου και είσαι fan των DIY μασκών προσώπου, τότε το συγκεκριμένο τεστ είναι απαραίτητο πριν χρησιμοποιήσεις κάτι που περιέχει μέσα λεμόνι.

Επίσης, το λεμόνι τείνει να δημιουργεί φωτοευαισθησία στην επιδερμίδα. Επομένως, απαγορεύεται η έκθεση στο φως του ήλιου μετά την χρήση του. Ενδέχεται να προκληθούν ερεθισμοί, όπως φουσκάλες, πρήξιμο ή ακόμη και έγκαυμα από τον ήλιο. Καλό είναι λοιπόν να εφαρμόζεις μία τέτοια μάσκα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αν πρόκειται να κάνεις μέσα στην εβδομάδα μία υπαίθρια δραστηριότητα, τότε καλό είναι να εφαρμόσεις τη μάσκα το Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια να φοράς πάντα αντιηλιακό προσώπου.


Οι θεραπευτικές ιδιότητες του λεμονιού
  • Θεραπεύει και προλαμβάνει την ακμή, καθώς έχει όξινη σύσταση και αντιβακτηριδιακή δράση.
  • Το χαμηλό του pH έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος.
  • Το κιτρικό οξύ που περιέχει, κάνει απολέπιση και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους, προλαμβάνοντας τις φλεγμονές που οδηγούν στα σπυράκια και αφήνοντας το πρόσωπο λείο και καθαρό.
  • Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε βιταμίνη C, θεωρείται πως τα εσπεριδοειδή, όπως το λεμόνι, έχουν αντιγηραντική δράση.
Από το Blogger.