Κορωνοϊός: Η «έξυπνη καραντίνα» της Ολλανδίας και η απίστευτη συμβουλή προς τους εργένηδες


Η Ολλανδία πήρε μέτρα για την πανδημία και ένα από αυτά ήταν να επιβάλλει να κρατιέται απόσταση 1,5 μεταξύ του οικοδεσπότη και όποιου του έκανε επίσκεψη. Τον τύπο του «social distancing» που ακολουθεί η χώρα, τον ονόμασαν «Smart Quarantine» και επιτρέπει μέχρι και τρεις επισκέπτες στο σπίτι, αρκεί να τηρούνται οι αποστάσεις.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας αποφάσισε να απαντήσει στο ερώτημα πολλών εργένηδων, με βάση το social distancing και τη σεξουαλική επαφή και πραγματικά η απάντηση έγινε viral.


Στην περίπτωση λοιπόν των εργένηδων, το RIVM ( έτσι ονομάζουν το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του: Είναι λογικό να θέλουν να έχουν και φυσική επαφή και όχι μόνο απόσταση. Συζητήστε πως μπορείτε να το κάνετε καλύτερα να δουλέψει. Για παράδειγμα, μπορείτε να συναντιέστε με το ίδιο άτομο και να έχετε σεξουαλική επαφή, αρκεί να μην είστε άρρωστοι. Εξηγήστε ο ένας στον άλλο πόσους ακόμα ανθρώπους συναντάτε καθημερινά. Όσο περισσότερους συναντάτε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να εξαπλώσετε τον ιό».

Οπότε για παράδειγμα, αν ήσασταν στην Ολλανδία και σας έβρισκε μόνους η καραντίνα, θα μπορούσατε να κανονίσετε με κάποιον να έρθετε σε επαφή και μάλιστα με τις «ευλογίες» της Κυβέρνησης. Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη απάντηση έγινε viral, με πολλούς στο twitter να φέρνουν στην πρώτη θέση της Ευρώπης το hashtag #sexualdistancing για περίπου 12 ώρες.

Από το Blogger.