Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Μαΐου 2020 στο Μικρολίμανο Πειραιά


Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου από τις 09:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τίτλο «Ανοίγουμε πανιά για τη ζωή – Δίνουμε αίμα».

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού», την Ελληνική Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου «ΤΖΑΝΕΙΟ». Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια αυτή στέκεται ο Δήμος Πειραιά.

H αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Προτεραιότητα όλων είναι η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούμε να απευθυνθούν στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών:

Τηλ: 2104136353, 6932708404, 6937370070 / Email: info@horc.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να κλείσουν το ραντεβού τους και ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/HORC-aimodosia

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτιρίου του Π.Ο.Ι.Α.Θ, στο Μικρολίμανο Πειραιά (Ακτή Αθηνάς Δηλαβέρη 3).

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους καθώς και το ΑΜΚΑ τους.

Τέλος, καθόλη τη διάρκεια της Δράσης, στoν χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Από το Blogger.