Νίκη Λυμπεράκη: Το χρονικό των … «χαμηλών πτήσεων» στον αέρα του OPENΌταν η γνωστή δημοσιογράφος αποχαιρέτησε το κανάλι του Φαλήρου και «ανέβηκε» προς την Παιανία, όλοι μιλούσαν για την «μεταγραφή – βόμβα» που θα αιχμαλώτιζε τους τηλεθεατές στο OPEN. Οι υπεύθυνοι του σταθμού πίστευαν πως η Νίκη Λυμπεράκη θα έφερνε το δελτίο ειδήσεων του Open, αν όχι πρώτο, τουλάχιστον σε πολύ υψηλές θέσεις.

Δυστυχώς έγινε το ακριβώς αντίθετο, αφού η Νίκη Λυμπεράκη σημείωσε υψηλά νούμερα τηλεθέασης μόνο στα πρώτα δελτία ειδήσεων που παρουσίασε και από την πρώτη εβδομάδα οι «χαμηλές πτήσεις» της στον τηλεοπτικό αέρα έδιναν το ίδιο χρώμα με το νέο studio του OPEN, δηλαδή σχεδόν μαύρο.

Η γνωστή δημοσιογράφος προσπάθησε να κάνει αλλαγές στο δελτίο. Πρόσθεσε περισσότερες συνδέσεις, σχόλιο, εναλλαγές, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους τηλεθεατές οι οποίοι δεν άλλαξαν κανάλι στην τηλεόρασή τους. Το αποτέλεσμα; Το δελτίο ειδήσεων του OPEN έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ξεπεράσει την ΕΡΤ και κάποιες φορές να ανέβει μία ακόμη θέση, αφήνοντας πίσω κάποιες φορές το MEGA και αυτό με ελάχιστες διαφορές που υποδηλώνει πως δεν κατάφερε να «κρατήσει» τους τηλεθεατές στη συχνότητα του OPEN.

Η εποχή του κορωνοϊού για πολλά κανάλια έφερε αλλαγές και μάλιστα πολύ καλές, αφού η ανάγκη για ενημέρωση ήταν μεγάλη. Ο τηλεοπτικός σταθμός αποφασίζει να προχωρήσει σε έναν βραδινό μαραθώνιο με την Νίκη Λυμπεράκη, δημιουργώντας ειδική βραδινή εκπομπή με σκοπό την ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού για την πανδημία. Εκεί, τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα, αφού στη Late Night ζώνη, η Νίκη Λυμπεράκη βρέθηκε πολλές φορές στις τελευταίες θέσεις, με αρκετές φορές να έρχεται στα ίδια μονοψήφια νούμερα με την ΕΡΤ, η οποία στη συγκεκριμένη ζώνη φτάνει πολλές φορές και στο 0,5%.

Θα έλεγε κανείς πως η Νίκη Λυμπεράκη δεν κάνει την διαφορά στον σταθμό, αφού πολλές ενημερωτικές εκπομπές κάνουν σχεδόν τα ίδια νούμερα και αυτό δείχνει την δυναμική του σταθμού. Αν αναρωτηθεί όμως κανείς, πως στον ΣΚΑΙ τα νούμερα των εκπομπών που παρουσίαζε η δημοσιογράφος ήταν πολλές φορές διψήφια, θα έλεγε κανείς πως… καλύτερα να έμενε εκεί.

Χθες βράσυ, η Νίκη Λυμπεράκη σημείωσε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην ενημερωτική εκπομπή παρουσιάζει, με το «INFO-19» να φτάνει το 3,3% στο δυναμικό κοινό και το 4,3% στο γενικό σύνολο.

 
INFO-19 3,3% 4,3%


Το Κεντρικό δελτίο του σταθμού βρέθηκε λίγο πιο πάνω στα νούμερα τηλεθέασης με 5,5% στο δυναμικό και 5,3% στο γενικό σύνολο.

 
OPEN NEWS 5,5% 5,3%Οι περίοδος των αλλαγών ξεκινά, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να σκέφτονται τί θα προσθέσουν και τί θα αφαιρέσουν στο πρόγραμμά τους από τη νέα σεζόν και το OPEN πρέπει να σκεφτεί σίγουρα πολύ καλά, τί θα κάνει για να φτάσει τουλάχιστον τα διψήφια νούμερα τηλεθέασης στην βραδινή ζώνη…
Από το Blogger.