Τι απέγινε το αγόρι που είδαμε στον Ιησού από τη Ναζαρέτ;


Η τηλεοπτική σειρά του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι, με τον τίτλο «ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», έχει συνδεθεί άρρηκτα στο μυαλό όλων με το Πάσχα και για μία ακόμη χρονιά την παρακολουθήσαμε μέσα από τη συχνότητα του Ant1.

Η διάσημη σειρά γυρίστηκε το 1977 και όπως είναι φυσικό, όλοι θυμούνται το νεαρό αγόρι με τα χαρακτηριστικά φωτεινά γαλάζια μάτια που υποδύθηκε το νεαρό Χριστό. Μιλάμε λοιπόν για τον νεαρό τότε Ιταλό Lorenzo Monet, που όταν έπαιξε στη σειρά του Τζεφιρέλι, ήταν μόλις 12 ετών και είχε καταφέρει να πάρει το ρόλο, που διεκδικούσαν δεκάδες παιδιά, καθώς οι παραγωγοί εντυπωσιάστηκαν από το φωτεινό βλέμμα του.

Μάλιστα λένε πως ο ίδιος ο Τζεφιρέλι είχε αναφέρει με το που είδε τον μικρό Lorenzo πως το βλέμμα του, του θύμιζε αυτό του Robert Powell, του πρωταγωνιστή της σειράς, που υποδύθηκε το ρόλο του Χριστού.


Όπως συμβαίνει συνήθως με πρωταγωνιστές τέτοιου είδους ταινιών, μετά από αυτή τη σειρά ο Lorenzo Monet, μοιάζει να εξαφανίστηκε από το προσκήνιο και δεν ακολούθησε την καριέρα ενός ηθοποιού. Οι περισσότεροι θεωρούν πως ο Lorenzo, που είναι πλέον 57 ετών, ζει στην Τεργέστη. Μάλιστα υπάρχει μια φωτογραφία του που τον δείχνει να εργάζεται στο παρατηρητήριο αστρονομίας της Τεργέστης, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν όντως είναι αυτό το μικρό παιδί της ταινίας.

Από το Blogger.