ΕΡΕΥΝΑ: Το λευκό είναι το διαχρονικά αγαπημένο χρώμα στα αυτοκίνηταΑν ρίξεις μία ματιά στα ελάχιστα για την εποχή αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην πόλη, θα δεις ότι όντως, το αγαπημένο χρώμα των οδηγών, είναι το λευκό.


Αυτή την διαπίστωση έρχεται να επιβεβαιώσει και η έρευνα της  BASF ( πρόκειται για τους μεγαλύτερους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας στο συγκεκριμένο τομέα ). Όπως διαβάζουμε στην έρευνα που δημοσιεύθηκε, το λευκό είναι, για ακόμα μια χρονιά, παγκοσμίως το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτων καθώς του αντιστοιχεί το 39%, ενώ δεύτερο με μόλις 16% και τεράστια διαφορά από το πρώτο είναι το μαύρο με 16%. Ακολουθούν το γκρι με 16% και το ασημένιο με 10%.

Στην Ευρώπη αλλάζουν λίγο τα πράγματα, αφού κυριαρχεί η μουντάδα. Όπως διαβάζουμε στην έρευνα της ΕΜΕΑ, μπορεί τα λευκά αυτοκίνητα να είναι το 29% του συνόλου αλλά τα γκρι είναι ακόμα περισσότερα (20%), το ίδιο και τα μαύρα (19%), ενώ σχεδόν τα ίδια είναι τα ασημένια (9%). Όπως φαίνεται, η Ευρωπαίοι πολίτες δείχνουν να προτιμούν σαφώς το μπλε από το κόκκινο ( 11% έναντι 6% ).


Από το Blogger.