Θεατρικές παραστάσεις και κινηματογράφος στη διάθεσή μας με ένα κλικ για να συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι


Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε μία τεράστια λίστα αναβολών και ακυρώσεων σε συναυλίες, εγκαίνια εκθέσεων, Φεστιβάλ, πρεμιέρες ταινιών, διέκοψε επιτυχημένες προβολές και θεατρικές παραστάσεις.

Παρά την πρωτοφανή κατάσταση οι καλλιτέχνες, στις μέρες αναγκαστικού εγκλεισμού μάς ανταμείβουν με την παρηγοριά της τέχνης. Τί καλύτερο λοιπόν από μικρά διαλλείματα με αντίδοτο δωρεάν διαδικτυακές δόσεις ψυχαγωγίας, τέχνης, εκπαίδευσης, ανάγνωσης.

Το Εθνικό Θέατρο ξεκίνησε στις 3/4 διαδικτυακές προβολές με παραστάσεις που διακόπηκαν από την πανδημία. Κάθε Παρασκευή παρουσιάζει Μακμπέθ του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Κάθε Κυριακή στις 21:00 το Hotel Eternite του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία του ίδιου και «Χίλιες και μία ιστορίες» του Μάικ Κέννυ, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη, κάθε Σάββατο στις 17:00 και Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι. Μέσα από την ηλεκτρονική του διεύθυνση www.n-t.gr, του υπουργείου Πολιτισμού www.culture.gr και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής www.mindigital.gr.

Ο κινηματογράφος, που επίσης χτυπήθηκε σκληρά από τον κορωνοϊό, παραμένει κοντά μας μέσα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, είτε μέσα από τις πλατφόρμες streaming, είτε από το ψηφιακό αρχείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση myfestival.gr.

Τέλος, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει επίσης το project «Γυρίζουμε Σπίτι» (για παιδιά 6-13 ετών) και «Γράφουμε Σπίτι» (για εφήβους 14-18 ετών), προσκαλώντας τα παιδιά και εφήβους που μένουν σπίτι να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό δημιουργώντας τη δική τους κινηματογραφική αφήγηση.
Από το Blogger.