Συμπληρώματα διατροφής που είναι απαραίτητα για τους άντρες | Αλήθεια Ή Ψέμα;Χωρίς αμφιβολία, τα συμπληρώματα διατροφής έχουν γίνει κάτι σαν... μόδα τα τελευταία χρόνια και όπως είναι φυσικό, τα φαρμακεία έχουν γεμίσει με σκευάσματα που αναφέρουν πως περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλα στοιχεία που θεωρούνται "απαραίτητα" για την υγεία μας. Αυτή η συνήθεια όμως είναι αλήθεια ή ένα καλό ψέμα;

Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία θεωρούνται ασφαλή, γι’ αυτό και δεν απαιτείται ιατρική συνταγή για την αγορά των βιταμινών από τα φαρμακεία. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στα συμπληρώματα διατροφής που βρίσκει κανείς εκτός φαρμακείων, όπως σε γυμναστήρια ή στο Διαδίκτυο που μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνα για την υγεία.

Έτσι λοιπόν, βρήκα για εσένα, ορισμένα συμπληρώματα διατροφής που είναι ειδικά για τους άντρες και ειδικά για αυτούς που δεν προσέχουν και πολύ τη διατροφή τους, ενώ οι γιατροί δεν θα αρνηθούν πως ίσως είναι όντως χρήσιμα.

ΜΑΓΝΗΣΙΟ

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για να γίνουν πολλές σημαντικές για την υγεία διεργασίες στον οργανισμό σου και η έλλειψή του δεν είναι καθόλου σπάνια αφού προκαλείται κυρίως λόγω άγχους! Ένα συμπλήρωμα μαγνησίου λοιπόν, θα σε βοηθήσει στην ψυχική ισορροπία και την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος θα χαλαρώσεις τους μυς σου και θα αυξάνει και το μεταβολισμό σου.

SAW PALMENTO - ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΕΡΕΝΟΑΣ

Τα σκευάσματα με εκχύλισμα της σερενόας, προστατεύουν από την εμφάνιση προστάτη. Τα συγκεκριμένα, παράγονται από τα καστανόχρωμα μούρα του φυτού saw palmetto, το οποίο ευδοκιμεί κυρίως στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως παλαιότερα, σε μία αναφορά ιατρικής γνωμάτευσης αναφέρεται πως το  90% των ασθενών που πάσχουν από καλοήθη υπερπλασία του προστάτη χορηγούνται φυσικές θεραπευτικές ουσίες και το 50% των Γερμανών ουρολόγων προτιμά τη χορήγηση εκχυλισμάτων βοτάνων έναντι των συνθετικών φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Από το Blogger.