Βρετανία: Ιερέας ψάλλει στους δρόμους του Λονδίνου δίνοντας ελπίδα στους πιστούς για τη «μετά κορωνοϊού» εποχή


«Αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να έρθουν στην εκκλησία, τότε η εκκλησία θα πάει σ’ αυτούς», αναφέρει σε βρετανικό δίκτυο ο ιερέας Πάτρικ Άλερτον, που διασχίζει τους δρόμους του Λονδίνου ψάλλοντας, για να μεταφέρει το αναστάσιμο μήνυμα στους χριστιανούς που είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Καθημερινά, ο 41χρονος πάστορας επιλέγει μια διαφορετική συνοικία για να τελέσει μια σύντομη λειτουργία, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες. Ανήμερα του Πάσχα, ο ίδιος δήλωσε στο BBC: «Παίζω τον ύμνο, μετά προσευχόμαστε σιωπηλά για τους ασθενείς και το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και τελειώνουμε με το Πάτερ Ημών. Είναι πολύ πιο σύντομη τελετή από μια συνηθισμένη λειτουργία».

Από τα παράθυρά τους ή στον δρόμο, οι κάτοικοι τον χειροκροτούν διαρκώς, ενώ άλλοι ιερείς της Αγγλικανικής Εκκλησίας υιοθέτησαν διάφορες πρωτοβουλίες για να παραμείνουν κοντά στους πιστούς κατά τη διάρκεια της καραντίνας, μεταδίδοντας τις λειτουργίες μέσω του YouTube ή τελώντας τις στις αυλές των ναών.
Από το Blogger.