Ακυρώνεται το διεθνές φεστιβάλ του Εδιμβούργου για πρώτη φορά στην ιστορία του λόγω κορωνοϊούΤο μεγαλύτερο φεστιβάλ τέχνης στον κόσμο, το φεστιβάλ του Εδιμβούργου που συγκεντρώνει περισσότερους από 4.4 εκατομμύρια ανθρώπους και 25.000 καλλιτέχνες και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού…

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας δήλωσε: «Μας ραγίζει την καρδιά, όμως είναι η σωστή απόφαση.». Το φεστιβάλ του Εδιμβούργου περιλαμβάνει πέντε φεστιβάλ. Θεωρείται πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών και κάθε χρόνο συγκεντρώνει μερικές από τις καλύτερες όπερες του κόσμου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αφιερώματα που γίνονται κάθε χρόνο σε διάφορους πολιτισμούς προερχόμενους από κάθε γωνιά του πλανήτη, ολοκληρώνοντας έτσι την εικόνα ενός πολυπολιτισμικού φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου έχει ως στόχο να αναδείξει κάθε μορφή τέχνης. Η έναρξή του συνήθως συνοδεύεται με κάποια συναυλία, ενώ η λήξη του χαρακτηρίζεται από άπειρα πυροτεχνήματα που δημιουργούν ένα μοναδικό φαντασμαγορικό υπερθέαμα, το οποίο δυστυχώς φέτος δεν θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν οι πιστοί fans.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του, το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο γεγονός παγκοσμίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, των οποίων η φετινή διοργάνωση στο Τόκιο αναβλήθηκε για το 2021.
Από το Blogger.