2 εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν στην…. απεξάρτηση από το κινητό σου


Έχεις πιάσει και εσύ τον εαυτό σου να κάθεται όλη μέρα με ένα κινητό στο χέρι, έχοντας φτάσει πια στο σημείο να το φορτίζεις ανά 12ωρο; Είναι λογικό αφού εν μέσω καραντίνας, το κινητό μας τηλέφωνο είναι η διέξοδος, η σύνδεση με το «έξω» και η επικοινωνία μας με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Υπάρχουν λοιπόν δύο εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να αφήσεις το κινητό σου και τα απρόσωπα μηνύματα και συζητήσεις και να δεθείς λίγο περισσότερο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Flora — Focus Habit Tracker

Πρόκειται για την πιο αγαπητή εφαρμογή που θα σε βοηθήσει να αφήσεις για λίγο το κινητό από τα χέρια σου. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σε βάζει στη διαδικασία να φυτέψεις ένα δέντρο κάθε φορά που ρυθμίζεις το χρονόμετρο στα 25′. Εάν αγγίξεις το κινητό σου μέσα σε αυτό το διάστημα το δέντρο «σκοτώνεται». Πολύ καλός τρόπος να αποφύγεις το κινητό σου για 25′. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και διαθέσιμη στο play store και στο istore.


Space — Break Phone Addiction

Το μότο της εφαρμογής αυτής είναι το «Find your phone / life balance». Πρώτα κάνεις ένα κουίζ για να δεις τι τύπος χρήστη είσαι και σε ποιες περιοχές χρειάζεσαι «δουλειά». Έπειτα θέτεις στόχους, κοιτάς την πρόοδο σου και συγκρίνεις τα στατιστικά σου με αυτά των φίλων σου ή άλλων χρηστών.

Από το Blogger.