Το Δείπνο Της Κυριακής | Κοχύλια Με Τέσσερα Τυριά Στο Φούρνο



​Το δείπνο του Σαββάτου πρέπει να είναι γευστικό και παράλληλα υγιεινό. Κανείς δεν θέλει να φάει πολύ στο βραδινό του γεύμα, αλλά και ούτε να κουραστεί στην προετοιμασία. Το αποψινό μενού λοιπόν περιέχει κοχύλια, με τέσσερα τυριά, στο φούρνο. Ας δούμε τη συνταγή.


Θα χρειαστείς:
  • 500γρ. κοχύλια, μεγάλα
  • 200γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 150γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 150γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 50γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό.
  • Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα κοχύλια βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και τα αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να δέσουν ελαφρώς μεταξύ τους.
  • Έπειτα, αδειάζουμε τα κοχύλια σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30Χ20εκ., ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το τυρί γκούντα, το κασέρι, τη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill στο δυνατό (ή στις αντιστάσεις πάνω κάτω), μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Τέλος, σερβίρουμε τα κοχύλια ζεστά.


Από το Blogger.