Ο κορωνοϊός "χτυπάει" τις Χρυσές Σφαίρες - Μήπως έρχεται και η ώρα των Oscars;Η βιομηχανία του κινηματογράφου είναι μία από εκείνες που "χτυπήθηκαν" από τον Κορωνοϊό. Μπορεί οι πρεμιέρες και τα φεστιβάλ να ακυρώθηκαν, αλλά τα κινηματογραφικά βραβεία αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαδικασίες τους για τις επόμενες απονομές, αλλάζοντας όμως σχεδόν ριζικά τη φιλοσοφία τους. 


Πιο αναλυτικά, η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ η οποία είναι υπεύθυνη για τις Χρυσές Σφαίρες, ανακοίνωσε αρχικά ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, θα διευρύνει το είδος του μέσου στο οποίο κάνουν πρεμιέρα οι ταινίες προκειμένου να προστεθούν στη λίστα τους και οι δημιουργίες της διαδικτυακής πλατφόρμας (streaming), καλωδιακών συνδρομητικών καναλιών και τηλεόρασης.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρθηκε πως οι ταινίες οι οποίες θα κάνουν πρεμιέρα σε ένα από τα παραπάνω μέσα, θα μπορέσουν να είναι υποψήφιες στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας Δράμα και Μιούζικαλ/Κωμωδία. Όμως, για να ισχύσει κάτι τέτοιο οι παραγωγοί και τα στούντιο θα πρέπει να αποδείξουν ότι η συγκεκριμένη ταινία θα ήταν προγραμματισμένη -προ πανδημίας- να κάνει πρεμιέρα σε έναν τουλάχιστον κινηματογράφο στο Λος Άντζελες κατά την περίοδο 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου.

Μετά την ανακοίνωση αυτή υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσουν και τα Oscars τη συγκεκριμένη τακτική, τα οποία έως τώρα αντιστέκονταν στην επέλαση της ψηφιακής πλατφόρμας και την άφηναν σχεδόν εκτός λίστας, αν εξαίρεσουμε το Netflix που το 30% των ταινιών του, παίζεται πρώτα στους κινηματογράφους.
Από το Blogger.