Το Λάθος Που Κάνεις Πολύ Συχνά Στον Καθαρισμό Του Προσώπου Σου
Μπορεί να έχεις ήδη εμπεδώσει το πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός του προσώπου για την υγεία της επιδερμίδας, αλλά ένα λάθος το κάνεις συχνά και δεν είσαι η μόνη. Εξάλλου γνωρίζεις πολύ καλά πως τα υπολείμματα μακιγιάζ και οι ρύποι αν δεν φύγουν από το δέρμα σου, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και άλλα δερματικά προβλήματα.Μήπως όπως το παρακάνεις; Κι όμως, αυτή είναι η απορία που ίσως η λύση του γίνει σωτήριο beauty tip για εσένα. Η καταξιωμένη δερματολόγος Dr. Frauke Neuser, που θεωρείται γκουρού για πολλές εταιρείες καλλυντικών, εξηγεί πως πολλοί συχνά κάνουν το λάθος να καθαρίζουν υπερβολικά πολύ και υπερβολικά συχνά το πρόσωπό τους.Πιο συγκεκριμένα, η ίδια αναφέρει πως μπορεί μια γυναίκα να χρειαστεί να καθαρίσει το πρόσωπό της ακόμα και 4 φορές μέσα σε μια μέρα: το πρωί, όταν γυρίζει από τη δουλειά, μετά το γυμναστήριο και το βράδυ και αυτό είναι απαραίτητο για να αφαιρεθεί ο ιδρώτας, το μακιγιάζ και άλλοι ρύποι.Τί συμβαίνει όμως όταν συνηθίζεις να καθαρίζεις τόσο συχνά το πρόσωπό σου;

Η ειδικός αναφέρει: Αν νιώθεις το δέρμα σου να... τρίζει από καθαριότητα, κάνεις μεγάλο λάθος στον καθαρισμό και μπορείς να προκαλέσεις ακόμα και μόνιμη βλάβη στην επιδερμίδα σου και τονίζει πως ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να καταστρέψει τα φυσικά έλαια που δημιουργούν ένα προστατευτικό επίστρωμα στην επιδερμίδα. Αν μετά τον καθαρισμό νιώθεις το δέρμα σου πολύ ξηρό ή σε φαγουρίζει λίγο ή έχει υφή σαν... λέπια, τότε πρέπει να καταλάβεις πως καθαρίζεις υπερβολικά το πρόσωπό σου.

Ποια είναι η λύση; Μα φυσικά καθαριστικά προσώπου με ενυδατικά στοιχεία, όπως γλυκερίνη, shea butter, εκχύλισμα από σπόρους σταφυλιών ή κάποια άλλη ουσία με γνωστή ενυδατική δράση.
Από το Blogger.