Ταξιδεύουμε Στα Καλύτερα Art Hotels Του Πλανήτη
Το περιοδικό Town & Country δημοσίευσε πρόσφατα τη λίστα με τα καλύτερα Art Hotels του πλανήτη. Θέλεις να μένεις σε ένα ξενοδοχείο μαζί με σπουδαίους καλλιτέχνες; Δες πού πρέπει να κλείσεις δωμάτιο...


1. The Dolder Grand - Ζυρίχη 

Ο ιδιοκτήτης του και λάτρης της τέχνης Urs Schwarzenbach το έχει διακοσμήσει με 120 έργα τέχνης από περισσότερους κλασικούς και συγχρονους εικαστικούς: από τον Μιρό και τον Πικάσο μέχρι τον Ντάμιεν Χερστ και τον Άντυ Γουόρχολ.


2. The Surrey - Νέα Υόρκη 

Αυτό το boutique hotel θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν την σύγχρονη τέχνη. Εκτός από έργα και εκθέσεις σύγχρονων εικαστικών φιλοξενεί και art isntallations.


3. 21C Museum Hotel - Κεντάκι - ΗΠΑ 

Το λέει και το όνομά του αυτό το ξενοδοχείο είναι μία κανονική γκαλερί που δημιούργησαν οι Laura Lee Brown και Steve Wilson, που έχουν φιλοξενήσει περισσότερες 85 εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών ενώ όλο το τεράστιο ξενοδοχείο λειτουργεί σαν μία τεράστια γκαλερί.


4. The Henry Jones Art Hotel - Αυστραλία 

Στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο (μία παλιά λιμεναποθήκη που μεταμορφώθηκε σε σύγχρονο ξενοδοχείο - γκαλερί) και φιλοξενεί εκθέσεις σύγχρονων αλλά και πολλών ντόπιων εικαστικών. Μάλιστα συνεργάζεται με μία γειτονική σχολή καλών τεχνών.


5. The Bellagio - Λας Βέγκας 

Ήδη από το 1998 το διάσημο ξενοδοχείο και καζίνο διαθέτει γκαλερί καλών τεχνών που έχει φιλοξενήσει αναρίθμητες εκθέσεις με έργα μεγάλων εικαστικών ενώ το Picasso restaurant του ξενοδοχείου κοσμοπυν 20 έργα του Πικάσο.
Από το Blogger.