Άσκηση: Το Καλύτερο Φάρμακο!

Όλοι ξέρουμε ότι η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και πολύς κόσμος αυτόματα σκέφτεται οτι η άσκηση αφορά μόνο τους παχύσαρκους και τα υπέρβαρα άτομα.

Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το York University in North York, του Καναδά μελέτησαν τους δείκτες στην αερόβια αντοχή , το βάρος , τα λιπίδια στο αίμα και άλλους δείκτες σε 620 άνθρωπους. Το αποτέλεσμα; προξένησε μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι η μελέτη έδειξε ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι και και οι αδύνατοι άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης είχαν τον ίδιο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων!

Οι επιστήμονες συνοψίζοντας μας λένε ότι δεν είναι αρκετό να είσαι αδύνατος για να αποφύγεις τους κινδύνους καρδιακών παθήσεων . Ένα υγιές σώμα, είναι ένα σώμα που είναι σε καλή φυσική κατάσταση και όχι μόνο αδύνατο . Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας (και όχι μόνο η παχυσαρκία) είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρδιακή νόσο. Πολλοι ανθρώποι , ιδιαίτερα οι λεπτοί πιστεύουν ότι το μόνο όφελος που μπορεί να επιτευχθεί από την άσκηση είναι η απώλεια βάρους κάτι που βεβαια δεν ισχύει . αρα λοιπόν και εσυ φίλη μου που εισαι λεπτή αλλα soft προσπάθησε να επενδύσεις σε ένα σωστό πρόγραμμα εκγύμνασης όλο τον χρόνο.

Ρώτα τον γυμναστή σου!
Από το Blogger.