Σούπα Η Βελούδινη!



Γράφει η Popi Wallick για το likewoman.gr

Η συγκεκριμένη σούπα είναι βελούδινη, μπορείς αν θέλεις να την συμπεριλάβεις στο εορταστικό μενού σου για πρώτο.

Θα χρειαστείς:

350 γρ. ξεφλουδισμένες πατάτες
2 πράσα (περίπου 350 γρ)
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, για γεύση
Μαύρο πιπέρι,
500 γρ. Νερό
100 gr Γάλα ή γάλα φυτικής προέλευσης

Για γαρνίρισμα
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Γιαούρτι

Πλένεις και ξεφλουδίζεις τις πατάτες, τις κόβεις σε μικρούς κύβους (ώστε να μαγειρεύονται γρήγορα).

Καθαρίζεις τα πράσα: κόβεις το πάνω πράσινο μέρος, αφαιρείς το εξωτερικό φύλλο και κόβεις τη βάση του πράσου. Τα κόβεις σε χοντρές ροδέλες

Βάλτε τα πράσα και τις πατάτες σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σαν wok ή σε ρηχή κατσαρόλα- στη συνέχεια πρόσθεσε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αφήσε τα τα σοταριστούν για περίπου 5 λεπτά, σε μέτρια υψηλή θερμότητα.

Βάλε αλάτι, πιπέρι και νερό και χαμηλώνεις τη θερμοκρασία. Βάλε το καπάκι και άφησέ το να βράσει για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Μετά από 30 λεπτά οι πατάτες πρέπει να είναι μαλακές και το πράσο.

Πολτοποιείς σε επεξεργαστή τροφίμων ή ραβδομπλέντερ.

Προσθέτεις το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύεις .

Αν θέλεις την σερβίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι, λίγο ξεροψημένο μπεικον και ελάχιστο σχοινόπρασο.


* Μπορείς επίσης να τη σερβίρεις με σπιτικά κρουτόν.
Από το Blogger.