Σήμερα Φτιάχνουμε Το Απόλυτο Εορταστικό Φαγητό: Χοιρινό Στη Γάστρα Με Πατάτες




Βρήκαμε για εσένα την πιο εύκολη συνταγή για το απόλυτο χριστουγεννιάτικο φαγητό που αγαπάμε να έχουμε στο τραπέζι μας αυτές τις μέρες στις γιορτινές μαζώξεις. Χωρίς αμφιβολία, αποτελεί μία πεντανόστιμη και safe επιλογή.



Υλικά Που Θα Χρειαστείς:

1 σπάλα χοιρινού

2 κιλά πατάτες χοντροκομμένες και καθαρισμένες

αλάτι

πιπέρι

1 κούπα ελαιόλαδο

3 λεμόνια 

2 σκελίδες σκόρδο



Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 200 βαθμούς και ξεπλένουμε το κρέας. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κάνουμε βαθιά τρύπα μέσα στο κρέας και στο εσωτερικό ρίχνουμε ένα μικρό κομμάτι σκόρδου, μία κίνηση που την επαναλαμβάνουμε μέχρι να ρίξουμε και το τελευταίο κομματάκι σκόρδου μας. Έπειτα ξεπλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε στο κάτω μέρος της γάστρας. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε δεντρολίβανο ή ρίγανη.





Σε ένα μικρό ποτήρι φτιάχνουμε ένα μείγμα με το ελαιόλαδο και το χυμό των λεμονιών, αλάτι και πιπέρι, το οποίο το περιχύνουμε πάνω στο χοιρινό μας. Το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε για 3 με 4 ώρες στους 180 βαθμούς για να σιγοψηθεί με κλειστό το καπάκι. Όταν το κρέας γίνει μαλακό αφαιρούμε το καπάκι.
Από το Blogger.