«Παν Μέτρον Άριστον» Και Όλα Θα Πάνε…Θερμιδικά Καλά!!



Γράφει η 

Χρόνια πολλά σε όλους! Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και ευτυχισμένοι!

Τί όμορφη μέρα! Τι όμορφες μέρες θα έλεγα καλύτερα…Δέντρα, φώτα, γιορτές, δώρα και πολλά…γλυκά! Πόσο να αντισταθεί κανείς; Μάχες! Οι γνωστές. Μια του κουραμπιέ, μια του μελομακάρονου, μια της δίπλας, μια του μπακλαβά. Εντάξει. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς. Κάποια στιγμή αναφωνούμε: «θα φάω, κι ας μου βγει και σε κακό». Φυσικά θα φάμε! Αλλά με μέτρο και πάντα αντισταθμίζοντας τη θερμιδική μας πρόσληψη με τα υπόλοιπα γεύματα. Τι σας λέω τώρα!

Απλά σκέφτομαι. Εντάξει, είναι γιορτές αλλά δε θέλουμε να καταλήξουν σε ξέφρενο πάρτι ζάχαρης, λίπους και θερμίδων. Διότι στις 2 Ιανουαρίου, εάν δεν κλείνουν τα φερμουάρ και εάν η ζυγαριά διαμαρτύρεται έντονα, εμείς θα ζοριστούμε πάλι και θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε από την αρχή ως το καλοκαίρι. Σωστά;



    Να θυμηθούμε και φέτος, ψύχραιμα πάντα, τη θερμιδική αξία των χριστουγεννιάτικων γλυκών; Έτοιμοι;

  • Κουραμπιές (1 κομμάτι): 200 θερμίδες
  • Ραβανί (1 κομμάτι): 340 θερμίδες
  • 1 Αμυγδαλωτό: 110 θερμίδες
  • 1 Μελομακάρονο: 150 θερμίδες
  • Βασιλόπιτα κέικ (1 κομμάτι): 420 θερμίδες
  • Βασιλόπιτα πολίτικη (1 κομμάτι): 380 θερμίδες
  • 1 Δίπλα: 150 θερμίδες
  • Καρυδόπιτα (1 κομμάτι): 480 θερμίδες
  • Γαλακτομπούρεκο (1 κομμάτι): 420 θερμίδες
  • Κανταίφι (1 κομμάτι): 440 θερμίδες
  • Μπακλαβάς (1 κομμάτι): 500 θερμίδες
Οι τιμές των θερμίδων είναι κατά προσέγγιση φυσικά, διότι το μέγεθος κάθε κομματιού διαφέρει, ξέρετε τι εννοώ! Εύλογο το ερώτημα μου λοιπόν: τελικά μήπως να μείνουμε πιστοί στη σοκολάτα με στέβια; Όχι, είναι γιορτές! Μπορούμε να δοκιμάσουμε από όλα σε μικρές ποσότητες. Ακόμη και οι δικοί μας άνθρωποι, οι διαιτολόγοι, το επιτρέπουν! Σωστά Έλενακι μου;;;

Δεν είναι άσχημη ιδέα επίσης να φτιάξουμε τα δικά μας γλυκά με γλυκαντικά όπως στέβια. Υπάρχουν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο πλέον και να θυμάστε το ρητό : «παν μέτρον άριστον» και όλα θα πάνε… θερμιδικά καλά!!

Καλές, γλυκές και απολαυστικές γιορτές!!!
Από το Blogger.