Θέλεις Ένα Υγιεινό Σνακ Για Τον Χειμώνα; Το Κάστανο Είναι Η Καλύτερη ΕπιλογήΧωρίς αμφιβολία, οι ξηροί καρποί αποτελούν superfoods. Παρέχουν στον οργανισμό σου καλά λιπαρά και δεκάδες θρεπτικά στοιχεία. Τον χειμώνα, τα κάστανα είναι ο ξηρός καρπός που γίνεται ο πραγματικός σου διατροφικός θησαυρός. 

Μπορεί το κάστανο να έχει λιγότερα λιπαρά σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς, αλλά έχει αρκετές θερμίδες, αφού μόλις τα 100 γραμμάρια κάστανα έχουν περίπου 300 θερμίδες. Προσοχή λοιπόν στην κατανάλωσή τους γιατί εδώ χρειάζεται μέτρο.

Γιατί όμως τα κάστανα θεωρούνται το ιδανικό σνακ αυτής της εποχής; Τα κάστανα περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, παρά το γεγονός ότι από διατροφικής άποψης, είναι παρόμοια με τη πατάτα ή το καλαμπόκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κάστανα περιέχουν σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φωσφόρο και ψευδάργυρο, ενώ χουν  υψηλή περιεκτικότητα και σε βιταμίνη C, αφού 100 γραμμάρια κάστανα  παρέχουν 43 mg βιταμίνης C, δηλαδή περίπου το 70% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Τέλος, μην αγνοείς πως τα κάστανα έχουν υψηλή περιεκτικότητα και στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και δεν περιέχουν γλουτένη!
Από το Blogger.