Πολυτίμη Μαχαιρά: Μια Φάλτσο Σοπράνο, Στο Θέατρο Αλάμπρα!Συνέντευξη της Πολυτίμης Μαχαιρά στην Κατερίνα Μαγουνάκη

Έφτασε η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης του Peter Quilter, ΦΑΛΤΣΟ ΣΟΠΡΑΝΟ, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Βούλγαρου σκηνοθέτη Ivailo Hristov .

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της εξαιρετικής ​Πολυτίμης Μαχαιρά​, την οποία συναντήσαμε και μας ενημέρωσε για το έργο, που μεταφέρεται μετά την τεράστια επιτυχία του στον κινηματογράφο …και επί σκηνής, στο θέατρο ΑΛΑΜΠΡΑ.Κα Μαχαιρά πείτε μας τι πραγματεύεται το έργο;

Το έργο πραγματεύεται τη δύναμη του ανθρώπου να κατακτά τα όνειρά του, ακόμα και αν οι συνθήκες είναι όλες κόντρα σ' αυτά. Η ιστορία της Φλοράνς Τζέκινς Φόστερ, της χειρότερης τραγουδίστριας όλων των εποχών.

1940. Μια δύσκολη εποχή… μια γκρίζα, νοσηρή ατμόσφαιρα …

Αλλά, εδώ μιλάμε για μια παρέα ωραίων τρελλών που συνθέτουν μια κωμωδία με χιούμορ, εκπλήξεις, τρυφερότητα, συγκινητικές στιγμές και …πολλή κακοφωνία !!!
Διαφοροποιείται από τη γνωστή πλοκή, δηλαδή;

Κρατάμε το στόρι αλλά όχι απαραίτητα μια πιστή απόδοση των πρόσωπων. Ο σκηνοθέτης μέσα από αύτη την ιστορία εστιάζει στο όνειρο του ασχημόπαπου που γίνεται κύκνος.

Ποιοί ηθοποιοί επιλέχτηκαν γι αυτό;

Η Ματθίλδη Μαγγίρα στον βασικό ρόλο. Στον ρόλο του Σαιν Κλερ ο Θάνος Καλλιώρας. Ντόροθυ η Άννα Κουρή. Η Μεξικάνα υπηρέτρια είναι η Τίσσα Βασιλάκη . Ελένη Κρίτα ως κυρία Τζόνσον. Και στον ρόλο του πιανίστα Κόζμε Μακ Μουν ο Ευθύμης Χαλκίδης, ο οποίος και μας εισάγει με την σκηνοθετική ματιά σ' ένα παιχνίδι πραγματικότητας και αναμνήσεων.
Τι σας εξιτάρισε ως σκηνογράφο ενδυματολόγο στο συγκεκριμένο έργο;

Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερες προσωπικότητες που θα πρέπει να αποδοθούν ως καλτ φιγούρες. Αυτό σίγουρα είναι που με κέρδισε στην πρώτη ανάγνωση του έργου. Εν συνεχεία η σκηνοθετική γραμμή ταυτίστηκε απόλυτα με την σκηνογραφική πρόταση για μια εικαστική θέση η όποια και αποδίδει την παιδική αφέλεια ενός ονείρου που … ίσως να είναι χάρτινο …ίσως να φτιάχτηκε με απλότητα …ωστόσο, έγινε αληθινό !

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συγγραφέας: Peter Quilter

Μετάφραση: Δημήτρης Αρβανίτης

Σκηνοθεσία: Ivailo Hristov

Συντελεστές

Σκηνοθέτης : Ivailo Hristov

Μετάφραση : Δημήτρης Αρβανίτης

Σκηνικά - Κοστούμια : Πολυτίμη Μαχαίρα

Μουσική επιμέλεια : Κώστας Νικολόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ράνια Ρέιζη

Φωτογραφίες : Απόστολος Αναστασόπουλος

Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού

Στον ρόλο της χειρότερης σοπράνο στον κόσμο η Ματθίλδη Μαγγίρα.

Πρωταγωνιστούν: ο Θάνος Καληώρας, η Άννα Κουρή, η Τίσσα Βασιλάκη, ο Ευθύμης Χαλκίδης και η Ελένη Κρίτα.

Πρεμιέρα Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 18.00

Καλή επιτυχία!

(Στις φωτογραφίες η σκηνογράφος – ενδυματολόγος Πολυτίμη Μαχαιρά, επί το έργον.)


Από το Blogger.