Νέα Έρευνα Λέει Πως Αν Είσαι Ψηλός Θα Βγάλεις Περισσότερα Χρήματα
Μπορεί να ακούγεται απολύτως εύλογο το ότι ένας ψηλός άνδρας μπορεί να έχει περισσότερα πλεονεκτήματα στην επαγγελματική του καριέρα αν είναι αθλητής και ασχολείται με κάποιο άθλημα όπως το μπάσκετ ή το βόλεϊ, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να αντιληφθούμε το πώς το ύψος ενός άντρα, μπορεί να επηρεάσει την καριέρα του και τις απολαβές του σε άλλους επαγγελματικούς τομείς...


Νέα έρευνα λοιπόν, αποδεικνύει πως υπάρχει συσχετισμός μεταξύ ύψους και οικονομικής κατάστασης. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο gr.askmen.com, ένα νέο επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες στη διαδικτυακή επιστημονική βιβλιοθήκη Journal Storage, αναφέρει πως οι εργαζόμενοι στις χώρες του Δυτικού κόσμου που ξεπερνούν το μέσο όρο ύψους του υπόλοιπου πληθυσμού κατά 10 - 13 cm, λαμβάνουν κατά μέσο όρο 9 έως 15% μεγαλύτερο μισθό σε σχέση με τους κοντύτερους συναδέλφους τους.

Άρα, μεγαλύτερο ύψος σημαίνει και μεγαλύτερο πορτοφόλι. Σύμφωνα με το άρθρο, η διαφορά στις οικονομικές απολαβές ίσως και να οφείλεται σε έναν άλλο, παραγνωρισμένο μέχρι πρότινος παράγοντα, που δεν είναι άλλος από την ποιότητα της διατροφής κατά την παιδική ηλικία. Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο ύψος από τον μέσο όρο οφείλεται εκτός από τη γενετική προδιάθεση και στο ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν ιδιαίτερα καλή και προσεγμένη διατροφή όταν ήταν παιδιά -μια "λεπτομέρεια" που, ωστόσο, αποδεδειγμένα επηρεάζει άμεσα και τη γνωστική εξέλιξη του ατόμου καθώς αυτό βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης.
Από το Blogger.