Μία Νέα Έρευνα Απέδειξε Πως Οι Έλληνες Διαφέρουμε Σε Κάτι Που Αφορά Τα ΧρώματαΜία νέα έρευνα αναφέρει πως ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη συνδέουν συγκεκριμένα χρώματα με συγκεκριμένα συναισθήματα, δεν ισχύει το ίδιο και με τους Έλληνες, οι οποίοι αποτελούν εξαίρεση, ειδικά όταν μιλάμε για τα συναισθήματα που προκαλούν δυο χρώματα!


Πιο αναλυτικά, ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Όκλαντ διοργάνωσαν online έρευνα με 711 συμμετέχοντες από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Κίνα, στην οποία όσοι συμμετείχαν κλήθηκαν να πουν ποια από 20 διαφορετικά συναισθήματα συσχετίζουν με 12 χρώματα.

Μέσα από την έρευνα, φαίνεται πως το κόκκινο, το μαύρο και το ροζ, είναι τα τρία χρώματα εμπνέουν τα πιο δυνατά συναισθήματα σε όλο τον κόσμο, ενώ εκείνα που δημιουργούν το ακριβώς αντίθετο συναίσθημα, είναι το καφέ και στη συνέχεια το μωβ. Παράλληλα, μέσα από την έρευνα αποδείχθηκε πως θετικά χρώματα θεωρούνται το κίτρινο, το άσπρο, το γαλάζιο, το ροζ, το πορτοκαλί και το πράσινο, ενώ αρνητικά το γκρι και το μαύρο.

Στα δικά μας όμως τώρα, μιας και οι Έλληνες, είναι οι μόνοι από τις χώρες που μελετήθηκαν, οι οποίοι συσχετίζουν τόσο έντονα το γαλάζιο με την ανακούφιση και το ξαλάφρωμα. Επίσης, είναι οι μόνοι που σχετίζουν το μωβ πρωτίστως με τη λύπη. Όλες οι χώρες συνδέουν στενά το κίτρινο με τη χαρά, με μοναδική εξαίρεση τους Έλληνες. Συνεχίζοντας, στην δική μας οπτική, το μαύρο χρώμα γεννά κατά σειρά λύπη, φόβο, μίσος, απογοήτευση, θυμό και ενοχή, το κόκκινο συσχετίζεται κατά σειρά με τον έρωτα, το θυμό, τη χαρά και την ευχαρίστηση, ενώ το άσπρο με την ανακούφιση, τη χαρά και την υπερηφάνεια.

Αν αναρωτιέσαι για ποιο λόγο συμβαίνει αυτή η έρευνα, πρέπει να γνωρίζεις πως είναι απόλυτα πρακτικός, μιας και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι ερευνητές με τη βοήθεια ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης- να προβλέψουν με ποσοστό επιτυχίας 80% από ποιά χώρα προέρχεται κάποιος, ανάλογα με τον τρόπο που συσχετίζει τα χρώματα με τα συναισθήματα.
Από το Blogger.