Γιατί Το Νέο Χριστουγεννιάτικο Σποτ Των Καταστημάτων John Lewis Εξόργισε Τρεις Συγγραφείς
Για μία ακόμη χρονιά, η αλυσίδα καταστημάτων John Lewis από την Βρετανία, δημιούργησε μια συγκινητική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που όπως είναι φυσικό έγινε viral. Αυτή τη φορά όμως για έναν διαφορετικό λόγο...


Πιο συγκεκριμένα, φέτος, ο πρωταγωνιστής του σποτ είναι ο Excitable Edgar, ένας δράκος, που κοντεύει να... καταστρέψει τις γιορτές με αυτά που κάνει, μέχρι που μια φίλη του, η μικρούλα Ava του βρίσκει τη τέλεια δουλειά: να αναλάβει τους γιορτινούς φωτισμούς.

Σύμφωνα με τον Guardian, το συγκεκριμένο σποτ, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τριών συγγραφέων παιδικών βιβλίων που και οι τρεις ισχυρίζονται πως το σποτ αντιγράφει τα βιβλία τους. Μάλιστα, το δημοσίευμα της γνωστής βρετανικής εφημερίδας, αναφέρει πως κάθε χρόνο εδώ και τρία χρόνια κάποιος συγγραφέας παιδικών βιβλίων κατηγορεί την εταιρεία για λογοκλοπή. Φέτος όμως, έγιναν τρεις.

Οι συγγραφείς που κατηγόρησαν την εταιρεία, είναι οι  Jen Campbell,  Danielle Smurthwaite και Fay Evans. Κάνοντας ένα research όμως, βρήκαμε όντως κάποιες ομοιότητες του διαφημιστικού σποτ με τα βιβλία τους. Πιο αναλυτικά, στα βιβλία της Jen και της Fay το στόρι είναι απίστευτα παρόμοιο, αφού και στις δυο ιστορίες ο δράκος κάνει γκάφες με τη φωτιά μέχρι να τον βοηθήσει μια φίλη του, ενώ στην ιστορία της Fay η φίλη του είναι ένα κοκκινομάλλικο κοριτσάκι και στο βιβλίο της Daniele ο δράκος λέγεται Edgar!
Από το Blogger.