Εσύ Το Ήξερες; Το Χάρβαρντ Τραβούσε Γυμνές Φωτογραφίες Από Τους Πρωτοετείς ΦοιτητέςΤο να σε δεχτούν στο Χάρβαρντ μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που θα σου συμβεί. Το να σε φωτογραφίσουν όμως γυμνό, ως πρωτοετή φοιτητή, δεν νομίζω να σου φανεί φυσιολογικό.


Όσο και αν δεν θέλεις να το πιστεύεις, αυτό συνέβαινε για δεκαετίες. Και όχι μόνο στο Χάρβαρντ, αλλά και σε πολλά ακόμα διάσημα πανεπιστήμια. Πιο συγκεκριμένα, από το 1940 μέχρι και το 1970, τα περισσότερα πανεπιστήμια, ζητούσαν από τους πρωτοετείς φοιτητές να τους φωτογραφίσουν γuμνούς ως μέρος της διαδικασίας εγγραφής τους. Χιλιάδες φοιτητές πόζαραν λοιπόν ολόγuμνοι, συμπεριλαμβανομένων του μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ, George W. Bush, της Hillary Clinton, της Meryl Streep, της Diane Sawyer και του Bob Woodward.

Αυτό συνέβαινε από το 1880 και για έξι συνεχόμενες δεκαετίες μέχρι που ο ερευνητής του πανεπιστημίου William Sheldon, έδωσε στην πρακτική της γυμνής φωτογραφίας, μια άλλη διάσταση και πιο συγκεκριμένα, την ιατρική διάσταση, μιας και ανέφερε πως αυτό συνέβαινε προς εξερεύνηση του σωματότυπου, για σκολίωση, ραχίτιδα και άλλες παθήσεις του σώματος.

Δύο χρόνια αργότερα, οι σκέψεις του ερευνητή χαρακτηρίστηκαν Ναζιστικές. Ο ίδιος, ήταν ερευνητής στην ψυχολογία και στοιχεία από τις σημειώσεις του δείχνουν πως προσπαθούσε να μελετήσει τη σύνδεση μεταξύ του σώματος του ανθρώπου και της ευφυίας του. Κάτι που έκαναν οι Ναζί για να "δημιουργούν ταιριαστά ζευγάρια φοιτητών" από καλά πανεπιστήμια.
Από το Blogger.