Δύο Εχθροί Των Δοντιών Σου Που ίσως ΑγνοείςΗ υγεία των δοντιών μας είναι σημαντική όχι μόνο για να έχουμε ένα όμορφο χαμόγελο, αλλά για τη συνολική υγεία του οργανισμού. Οι περισσότεροι όμως δεν γνωρίζουμε πως έχουμε δύο σημαντικούς εχθρούς στην υγεία της στοματικής μας κοιλότητας.


Εκτός λοιπόν από τα γλυκά και τα ροφήματα με έντονες χρωστικές, πρέπει να αποφύγεις το Piercing στη γλώσσα ή στο χείλος και το λεμόνι. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, το συχνό βούρτσισμα των δοντιών μας δεν είναι καν ένα όπλο που θα τα εξολοθρεύσει.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με οδοντιάτρους, η στοματική κοιλότητα δεν προορίζεται για μεταλλικά αντικείμενα και το piercing μπορεί να βλάψει το σμάλτο και να οδηγήσει σε ρωγμές των δοντιών. Όχι μόνο μπορεί να εμφανίσετε σπασμένα η ραγισμένα δόντια, αλλά μπορεί να εμφανίσετε και περιοδοντικά προβλήματα όπως η υποχώρηση των ούλων που οδηγεί σε απώλεια δοντιών.

Τέλος, το λεμόνι αποτελεί... απειλή για τα δόντια, ειδικά αν συνηθίζετε να μασάτε ή να πιπιλίζετε φέτες λεμονιού, όπως κάνουμε στα σφηνάκια. Αυτό όμως που δεν γνωρίζεις ίσως, είναι πως τα οξέα που περιέχει το λεμόνι και του χαρίζουν αυτή τη χαρακτηριστική γεύση, μπορούν να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών και να προκαλέσουν υπερβολική ευαισθησία των δοντιών στη ζέστη ή στο κρύο. 

Τώρα λοιπόν ξέρεις τί πρέπει να αποφύγεις για να κρατήσεις τα δόντια σου υγιή.
Από το Blogger.