Βρήκαμε Έναν Καλό Λόγο Για Να Μην Ασχολείσαι Συνέχεια Με Το Κινητό ΣουΜία νέα μελέτη χτυπά το καμπανάκι και μιλά για τους κινδύνους που κρύβει η χρήση κινητών για το σώμα μας και συγκεκριμένα για τους κινδύνους που επιφέρει στην υγεία η κακή στάση σώματος.


Πιο συγκεκριμένα, η κακή στάση σώματος, σύμφωνα με ορθοπεδικούς, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως ο χρόνιος πόνος στην πλάτη, τον αυχένα και τα γόνατα, αλλά και σε προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος και στην πέψη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Νοσοκομείου Orlando Health στη Φλόριντα, πολλοί ενήλικες περνούν περισσότερες από 3,5 ώρες την ημέρα ασχολούμενοι με το κινητό τους τηλέφωνο, πράγμα που σημαίνει ότι κοιτούν κάτω ή κάθονται σκυφτοί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην νέα έρευνα αυτή, ερευνητές διαπίστωσαν πως μόνο το 47% ανησυχούσε για την κακή στάση του σώματος και το πώς αυτό επηρέαζε την υγεία του.

"Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν την καταπόνηση του σώματός τους όταν έχει κακή στάση, ούτε και πόσο επιβοηθητικές μπορεί να είναι οι διορθωτικές ασκήσεις και οι καθημερινές προσαρμογές για την ανακούφιση του πόνου και τη βελτίωση της στάσης του σώματος. Βλέπω πολλά άτομα να περπατούν με σκυφτούς ώμους και το κεφάλι και τον αυχένα τους στραμμένα προς τα κάτω", αναφέρει ο γιατρός Nathaniel Melendez και συνεχίζει λέγοντας "Αν για παράδειγμα, το κεφάλι σας είναι 10 εκατοστά πιο μπροστά από το υπόλοιπο σώμα όταν κοιτάτε το κινητό σας, είναι σαν όλη αυτή την ώρα ένα παιδί να κάθεται πάνω στους ώμους σας.".

Από το Blogger.