Από Σήμερα Έχεις Έναν Καλό Λόγο Για Να Προσθέσεις Το Ρόδι Στη Διατροφή ΣουΤο ρόδι, εκτός από το ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (C, K, B5), αλλά και σε μαγγάνιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και σίδηρο, περιέχει πολλά ισχυρά αντιοξειδωτικά, ενώ μάλιστα υπερέχει σε σύγκριση με άλλα super foods.

Το thisisjustlife.gr σου δίνει μερικούς καλούς λόγους, για να εντάξεις το ρόδι στην διατροφή σου από σήμερα. Εξάλλου, το φθινόπωρο είναι η εποχή των ροδιών και αυτό το φρούτο έχει μόνο οφέλη να σου προσφέρει. Αξίζει να σημειωθεί πως τα υψηλά επίπεδα των αντιοξειδωτικών και οι πολυφαινόλες που περιέχει το ρόδι, βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών και στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών από το σώμα.

Παράλληλα, τα αντιοξειδωτικά στο ρόδι, είναι αποτελεσματικά στην εκκαθάριση ορισμένων τύπου καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, του προστάτη και της επιδερμίδας, ενώ οι αναστολείς του ενζύμου στον χυμό ροδιού μπορούν να βοηθήσουν να αποτραπεί η ζημία στο χόνδρο και έτσι το ρόδι μπορεί να σε βοηθήσει στον έλεγχο για την πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας.

Ο χυμός ροδιού μπορεί να λειτουργήσει ως διαλυτικό του αίματος και να βοηθήσει στην απομάκρυνση της πλάκας από τις αρτηρίες. Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις πως η κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της χοληστερόλης LDL και την αύξηση της HDL χοληστερόλης για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και την μείωση του κινδύνου των καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Τέλος, τα παιδιά που δεν έχουν καλή όρεξη, μπορούν να πίνουν ένα ποτήρι χυμό ροδιού για να λάβουν ένα τονωτικό που θα ανεβάσει την όρεξή τους.
Από το Blogger.