Ανακαλύψτε Το Βούτυρο Καριτέ Και Τις Μαγικές Του Ιδιότητες






Σήμερα θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες για το βούτυρο καριτέ. Κάποιες θα τις ξέρετε και κάποιες όχι. Και στο τέλος θα βρείτε μία συνταγή για να δημιουργήσετε την δική σας μάσκα προσώπου.

Το βούτυρο Shea (καριτέ) είναι λίπος που εξάγεται από τα καρύδια του δέντρου shea. Είναι συμπαγές σε θερμές θερμοκρασίες και έχει ένα ασπρόμαυρο ή ελεφαντόδοντο χρώμα. Τα δέντρα Shea βρίσκονται στην Δυτική Αφρική και το μεγαλύτερο μέρος του βουτύρου εξακολουθεί να προέρχεται από αυτήν την περιοχή.

Χρησιμοποιείται ως καλλυντικό συστατικό εδώ και αιώνες. Η υψηλή συγκέντρωση βιταμινών και λιπαρών οξέων - σε συνδυασμό με την ευκολία διασποράς τους- καθιστούν το προϊόν ένα εξαιρετικό προϊόν για την εξομάλυνση, την καταπράυνση και την προετοιμασία του δέρματός σας.


Είναι αυτή η βιταμίνη η οποία δίνει τη δυνατότητα στο βούτυρο shea να είναι χρήσιμο σε πολλούς τύπους δερματικών προβλημάτων όπως η ακμή, το έκζεμα, η ροδόχρου ακμή, η ψωρίαση και πολλά άλλα. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια και απολεπίζει το ανώτερο στρώμα του δέρματος, αποκαλύπτοντας κάτω τα πιο νεανικά κύτταρα. Βοηθά δραματικά στην πρόληψη και τη μείωση των ραγάδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της αύξησης και απώλειας βάρους. Επαναφέρει την ελαστικότητα στο δέρμα και μειώνει τις ατέλειες και τις ρυτίδες. Και ενώ το καθαρό βούτυρο shea είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του μεγαλύτερου μέρους του δέρματός σας (χρησιμοποιείται συνήθως σε κρέμες ενυδάτωσης σώματος), δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο πρόσωπο. 

Γενικά, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε μόνο τα προϊόντα που απευθύνονται στο δέρμα του προσώπου, καθώς είναι συνήθως μη ομοιογενή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα φράξουν τους πόρους. Εκπληκτικά, το βούτυρο Shea είναι 0 στην κλίμακα comedogenic. Όσο πλούσιο και πολυτελές είναι, δεν φράζει τους πόρους. Επίσης εάν λιώσει μπορεί να αναμιχθεί με το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.


Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο. Η εφαρμογή κρέμας με βούτυρο shea μπορεί να γίνει η καθημερινή αγαπημένη σας ρουτίνα το πρωί. Τα λιπαρά οξέα και τα έλαια που περιέχει το συγκεκριμένο βούτυρο, μπορεί να κάνουν την εφαρμογή του μακιγιάζ σας πιο αποτελεσματική. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται και για την εξομάλυνση ρυτίδων. Περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα, μαζί με βιταμίνες Α και Ε, που είναι ιδιαίτερα απαραίτητα για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μάσκα προσώπου χρησιμοποιώντας βούτυρο shea μαζί με άλλα συστατικά. 


Για να δημιουργήσετε τη δική σας μάσκα, ανακατέψτε μαζί: 


• 1 κουταλιά της σούπας μελιού 

• 3 έως 4 σταγόνες κραμβέλαιου (ή λάδι κανόλα) 

• 1 κουταλιά της σούπας καθαρό βούτυρο shea (καριτέ)


Ανακατέψτε καλά και απλώστε το πάνω στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα ανοιχτή για 10 έως 12 λεπτά πριν καθαρίσετε απαλά το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. 

Προσοχή να έχετε καθαρίσει καλά πριν το πρόσωπό σας. 


Το βούτυρο καριτέ παραδοσιακά χρησιμοποιείται και για την εξομάλυνση ρυτίδων. Περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα, μαζί με βιταμίνες Α και Ε, που είναι ιδιαίτερα απαραίτητα για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος


*Το παραπάνω κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα
Από το Blogger.