Αλεύρι Μπανάνας: Το Νέο Food Trend Που Θα Αγαπήσεις Και Μία Συνταγή Που Μπορείς Να Το Χρησιμοποιήσεις



Μπορεί να είσαι και εσύ μέσα στις αρκετές γυναίκες που δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του, αλλά το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στην παγκόσμια αγορά και ειδικά τα τελευταία χρόνια, που γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις τροφικές δυσανεξίες στη γλουτένη, το αλεύρι μπανάνας θεωρείται πλέον super food.



Το αλεύρι μπανάνας φτιάχνεται από άγουρες πράσινες μπανάνες και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Αφρική και την Καραϊβική, ως φθηνή εναλλακτική του αλευριού σίτου. Μάλιστα το αλεύρι μπανάνας θεωρείται άριστος σύμμαχος στην ισορροπία των επιπέδων γλυκόζης και αυτό επειδή οι άγουρες μπανάνες συλλέγονται πριν ωριμάσουν, η περιεκτικότητά τους σε φυσικά σάκχαρα είναι λιγότερη σε σχέση με τις ώριμες. Έχει ήπια γεύση μπανάνας, την οποία χάνει όταν μαγειρευτεί. Λόγω της υφής του, μπορεί να αντικαταστήσει σε πολλές συνταγές το λευκό αλεύρι και το αλεύρι ολικής αλέσεως.

Από το Blogger.