26η Athens Xclusive Designers Week! Όταν Η Μόδα Μεταφράζεται Με Όρους Τέχνης!Στο κλείσιμο του Catwalk του Avioti FashionED, η σχεδιάστρια Μόδας Anastasia Avioti, παρουσίασε μια μίνι συλλογή προσανατολισμένη να απευθυνθεί στο ευρύ κοινό, τοποθετώντας την τέχνη από το μυαλό μας, στην ψυχή και την καθημερινότητά μας!

Δημιούργησε εικόνες υψηλής αισθητικής, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο, τους πίνακες από το συναρπαστικό έργο ¨ the Eggs της σύγχρονης ζωγράφου Τόνια Πρεβενά!

Η σύλληψη της ιδέας είναι μοναδική όσο και εκκεντρική. Οι πίνακες«τυλίχτηκαν γύρω από το σώμα»με απόλυτο σεβασμό στην εικόνα! Κομψό και προκλητικό. Εμπνευσμένο από την ελευθερία των ορίων που χαρακτηρίζει την Τέχνη και το σύγχρονο streetwear.

Παρουσιάστηκαν, στρόγγυλα υπερμεγέθη μαντό, μαγιό με εξευγενισμένες καμπύλες, και μακριά αποδομημένα σακάκια αντρικού τύπου που μας υπόσχονται καινούριες οδεύσεις στο σχεδιασμό των basics. Ενσωμάτωση της πολυτέλειας με το ανατρεπτικό για τα βραδινά. Eίδαμε συνδυασμούς μπούστων από χρυσές δαντέλες με αέρινες φούστες, αλλά και μακριά φορέματα στερεωμένα στο σώμα με μία μόνο ραφή!

Κομψότητα και λάμψη, φινέτσα και εναλλακτικό design απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι στην επίδειξη. Ένας εναλλακτικός ρομαντισμός με στόχο το πάθος, όπου οι δραματικοί τόνοι χρωμάτων, οι ευαίσθητες λεπτομέρειες από ντραπέ που τονίζουν τις καμπύλες, οι απαλές υφές από φτερά και ο απρόσμενος σχεδιασμός των γραμμών, επέτρεπαν σ το γυναικείο σώμα και συναίσθημα να κυριαρχεί.

«Το ζητούμενο ήταν να παρουσιαστεί μια συννεφιασμένη θαμπή λάμψη, που συνθέτοντας ένα καλλιτεχνικό ιριδισμό, περιβάλλει το σώμα σαν μια γαλήνια αύρα» μας εξηγείη Anastasia Avioti

Η σχέση των δυο κόσμων, Μόδας και τέχνης , είναι συχνά θολή, αλλά μαγευτική πραγματικά όταν συμβαίνει να συνδυάζονται,μεταφράζοντας τις συλλογές ενδυμάτων, σε καλλιτεχνική εφευρετικότητα!

Fashion design: Anastasia Avioti

Painter: Tonia Prevena

Consulting: Θάνος Παπαγαλάνης,

Styling: Πάνος Θάνος.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Jenny Oikonomou Rizou

Από το Blogger.