Τελικά οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες με ή χωρίς μούσια;
Απάντηση σε ένα ερώτημα που αρκετά αρσενικά απασχολεί, έρχεται να δώσει μια έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο St Andrews της Σκωτίας. 700 γυναίκες κλήθηκαν να παρατηρήσουν τα πορτρέτα 37 ανδρών με διάφορα στυλ, όπως ξύρισμα κόντρα, μούσι, μουστάκια και μακριές γενειάδες και να αξιολογήσουν πόσο γοητευτική ή σέξι ήταν η εικόνα του κάθε άνδρα. 

Μπορεί οι hipster γενειάδες να έφυγαν από τη μόδα, αλλά τα τριμαρισμένα ανδρικά μούσια συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στο ανδρικό στυλ και τα πορίσματα της έρευνας είναι εντυπωσιακά. Πιο συγκεκριμένα, σε ποσοστό άνω του 80% οι άνδρες με μούσια χαρακτηρίστηκαν ως πιο γοητευτικοί σε σχέση με αυτούς που ήταν εντελώς ξυρισμένοι.

"Οι γυναίκες πιθανά αποκωδικοποιούν την τριχοφυία στο ανδρικό πρόσωπο ως πολλή τεστοστερόνη από την εφηβεία. Το πυκνό και κατά προτίμηση σκούρο μούσι προσθέτει πόντους αρρενωπότητας και τεστοστερόνης", αναφέρουν μεταξύ άλλων οι ερευνητές στα πορίσματά τους. Τα γένια προσθέτουν όγκο και δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το ανδρικό πρόσωπο διαθέτει γωνίες και θεληματικό πηγούνι. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση ώστε τα μούσια να θεωρηθούν ένα γοητευτικό κομμάτι του εαυτού σου, είναι ένα πρόσωπο που δεν είναι παχύ με έντονα μάγουλα.
Από το Blogger.