Σε Ποια Ηλικία Τελικά Χάνεις Τον Παιδικό Σου Ενθουσιασμό;
Μία νέα μελέτη, θέλησε να εντοπίσει πότε αρχίζουν να βλέπουν οι άνθρωποι τη ζωή με... άλλο μάτι.


Πολλοί ευχόμαστε να μείνουμε για πάντα ένα αντίγραφο του Πίτερ Παν, αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. Γιατί άραγε; Την απάντηση στο ερώτημά μας, έρχεται να δώσει μία νέα έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί και σύμφωνα με αυτή, η ζωή παύει να είναι αρκετά διασκεδαστική, στην ηλικία των 45 ετών, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν πιο δύσκολο να απολαύσουν τη ζωή, τόσο όσο την απολάμβαναν στα παιδικά χρόνια.

Ένα 10% των συμμετεχόντων απάντησε πως δεν συμμετέχει σε καμία διασκεδαστική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας τυπικής εβδομάδας. Άλλοι δεν έχουν τα χρήματα, ορισμένοι δεν έχουν την ενέργεια κι άλλοι απλά δεν ξέρουν πώς να διασκεδάζουν.

Μάλιστα, το 60% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε πως θα ήθελαν να κρατήσουν την παιδική τους σπίθα αλλά δεν το κάνουν, ενώ το το 83% δήλωσε πως διασκεδάζουν περισσότερο με τα παιδιά παρά με άλλους ενήλικες γιατί μάλλον παίρνουν λίγη από την ενέργειά τους και αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι περισσότεροι ενήλικες φάνηκαν να συμφωνούν ότι όσο μεγαλώνουν τόσο πιο δύσκολο είναι να διασκεδάσουν στην καθημερινή τους ζωή...
Από το Blogger.