Μπορεί το ότι πίνεις ένα πολύ πικρό ποτό να αποτελεί ένδειξη ψυχοπάθειας
Μπορεί το γεγονός να προτιμάς να πίνεις ένα πολύ πικρό ποτό, να αποτελεί ένδειξη ψυχοπάθειας; Η επιστήμη λοιπόν έρχεται να απαντήσει θετικά με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε και υποστηρίζει πως όσοι προτιμούν τις πικρές γεύσεις έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν ψυχοπάθειες και σαδισμό. και για αυτό συνδέουν την προτίμηση για την κατανάλωση πολύ πικρών ποτών ή κοκτέιλ όπως το δημοφιλές τζιν τόνικ, με την παρουσία κάποιας ψυχοπάθειας. 
Στη συγκεκριμένη έρευνα του πανεπιστημίου του Innsbruck στην Αυστρία, συμμετείχε δείγμα 1000 ατόμων που έπρεπε να δοκιμάσουν τρόφιμα και ποτά, με αλμυρή, πικρή, γλυκιά και ξινή γεύση και να αξιολογήσουν το κάθε τρόφιμο και ποτό σε μία κλίμακα που ξεκινούσε από το "το απεχθάνομαι πολύ" και κατέληγε στο "μου αρέσει πάρα πολύ".

Στη συνέχεια, τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, έπρεπε να περάσουν και από ένα ανάλογο τεστ προσωπικότητας που σκοπό είχε να εκτιμήσουν οι επιστήμονες την συναισθηματική τους ισορροπία, την τάση τους για σαδισμό ή και την επιθετικότητά τους.

Τα πορίσματά εντοπίζουν σαφή σύνδεση της απόλαυσης πικρών γεύσεων με ψυχοπάθειες, ενώ οι επιστήμονες δεν μπορούν να καταλήξουν στο τί το προκαλεί και εικάζουν πως ίσως πρόκειται για μία απόλαυση που συνδέεται με τον μαζοχισμό.Από το Blogger.