Εσύ ήξερες ότι τo κέικ σοκολάτας είναι ένα ιδανικό και υγιεινό πρωινό;Όσο και αν δεν μπορείς να το πιστέψεις, το κέικ σοκολάτας δεν σου δίνει πια τις ενοχές που μπορεί να σου άφηνε φεύγοντας παλιότερα, μιας και νέα επιστημονική έρευνα αναδεικνύει το κέικ σοκολάτας σε ιδανικό πρωινό.


Η έρευνα έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και σε αυτή συμμετείχαν 193 άτομα που δςν πάσχουν από διαβήτη και είναι κλινικά υπέρβαροι. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα ακολούθησε καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας μία διατροφή με πρωινό 300 θερμίδων και άλλη με πρωινό 600 θερμίδων εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν από ένα κέικ σοκολάτας ( το οποίο περιέχει περίπου 370 θερμίδες ). 

Τί έδειξε όμως η έρευνα; Τα μέλη της δεύτερης ομάδας εμφάνισαν απώλεια βάρους που ξεπερνούσε κατά μέσο όρο τα 17 περίπου κιλά την απώλεια βάρους της πρώτης ομάδας. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, η κατανάλωση σοκολάτας και τροφών πλούσιες σε ζάχαρη το πρωί, όταν ανθρώπινος μεταβολισμός λειτουργεί στα πιο χαμηλά επίπεδα βοηθά στο να αυξηθούν οι καύσεις και παράλληλα μειώνει την επιθυμία για κατανάλωση γλυκού όλες τις άλλες ώρες της ημέρας. Φύγαμε για πρωινό με κέικ σοκολάτας από σήμερα κιόλας...


Από το Blogger.