Header Ads

twitter facebook google plus linkedin rss feed email

Μπισκότα με μαρμελάδα βατόμουρο - Απολαυστικά!




Υπέροχα και εύκολα μπισκοτάκια με μαρμελάδα στο κέντρο. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι την ποιότητα της μαρμελάδας. Αν φτιάξετε μεγάλη ποσότητα και θέλετε να τα τρώτε κάθε μέρα για πρωινό καλό είναι να διαλέξετε μία μαρμελάδα με λίγη ή καθόλου ζάχαρη. Αν θέλετε να τα φτιάξετε για γλυκάκι ένα Σάββατο βάλτε την μαρμελάδα την προτίμησης σας και μην υπολογίσετε θερμίδες. 


Μπισκότα με μαρμελάδα βατόμουρο. Μοναδικά… 



Υλικά: 
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό 
2/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη 
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου 
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο 
1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 
3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου 
1 κουταλάκι του γλυκού γάλα 



Εκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη λευκή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει μία ομοιογενής μπάλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε 4 εκατοστών μπάλες και τις βάζουμε μέσα σε ένα ταψί. Κάνουμε μια μικρή τρύπα στο κέντρο κάθε μπάλας, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα μας και γεμίζουμε την τρύπα με μαρμελάδα.

Ψήνουμε για 14-18 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για ένα λεπτό μέσα στο ταψί.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το γάλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Περιχύνουμε ελαφρά πάνω από τα ζεστά μπισκότα. 





Από το Blogger.