Αν τραγουδάς στο μπάνιο τότε είσαι πιο ευτυχής και θα ζήσεις περισσότεροΜην φοβηθείς αν είσαι φάλτσος! Αν σου αρέσει να τραγουδάς, η επιστήμη σου λέει να το κάνεις όσο πιο συχνά μπορείς γιατί το τραγούδι σου κάνει μόνο καλό. Και δεν πρόκειται για μία απλή έρευνα. Μιλάμε για έναν μεγάλο αριθμό ερευνών που έχουν δείξει πως όταν κάποιος τραγουδά καθώς κάνει μπάνιο, στον οργανισμό του παρατηρείται αύξηση της ωκυτοκίνης και των ενδορφινών που είναι οι γνωστές και ως "οι ορμόνες της ευτυχίας".

Πιο συγκεκριμένα, μετά από μια βρετανική  έρευνα στην οποία συμμετείχαν 120 άτομα και κράτησε συγκεκριμένα σε έξι μήνες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το να τραγουδάς στο μπάνιο ή γενικά να τραγουδάς χωρίς να έχεις κάποιον να σε κρίνει προσφέρει πραγματικά και μετρήσιμα οφέλη γα την ψυχική υγεία και πως είναι μια πρακτική που μειώνει τόσο το άγχος όσο και την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης. 


Οι ερευνητές που έδωσαν στην δημοσιότητα τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, αναφέρουν πως τα οφέλη έρχονται από τον μοναδικό συνδυασμό του προγράμματος του τραγουδιού και της κοινωνικοποίησης χωρίς πίεση.
Από το Blogger.