Συμβουλές καριέρας από τις 10 γυναίκες της χρονιάς
Το περιοδικό Fortune παρουσίασε την ετήσια λίστα του με τις πιο δυνατές γυναίκες της χρονιάς. Στην κορυφή της λίστας συναντάμε την Mary Barra, την πρόεδρο και CEO της General Motor.

Δείτε τη λίστα με τις 10 πιο δυνατές γυναίκες της χρονιάς σύμφωνα με το Fortune, με τα ονόματά τους και τις εταιρείες στις οποιίες είναι πρόεδροι, CEO ή COO αλλά και συμβουλές που δίνουν με βάση την εμπειρία τους από τις επιτυχημένες καριέρες τους.


1. Mary Barra, General Motors - "Πρέπει να στέκεσαι πάντα στο ύψος σου και να υποστηρίζεις τον εαυτό σου. Ποτέ μην κάνεις εκπτώσεις στην ακεραιότητά σου. Αν κάποιος σε πει αυταρχική γιατί δεν του επιτρέπεις να σε κάνει ό'τι θέλει δεν έγινε και τίποτα". 


2. Indra Nooyi, PepsiCo. "Είτε μόλις τώρα ξεκινάς την καριέρα σου είτε είσαι CEO, δεν τα ξέρεις όλα. Το να παραδεχτείς πως κάτι δεν το γνωρίζεις δεν είναι ένδειξη αδυναμίας. Οι μεγαλύτεροι ηγέτες ήταν αυτοί που σε όλη τους τη ζωή ήταν μαθητές"


3. Marillyn Hewson, Lockheed Martin "Ανεξάρτητα από το ποιός είναι ο στόχος σου ποτέ μην βάζεις όρια στον εαυτό σου. Το να αποδέχεσαι νέες προκλήσεις είναι ο μόνος τρόπος να αναπτύξεις όλες σου τις ικανότητες και να έχεις μία πιο ενδιαφέρουσα καριέρα".


4. Sovereign Rometti, IBM "Καμιά φορά κλείνω τα μάτια και αναρωτιέμαι πότε έμαθα τα περισσότερα πράγματα στη ζωή μου και στην καριέρα μου. Και πάντα η απάντηση είναι ίδια: όταν πήρα κάποιο ρίσκο. Τότε έμαθα τα πιο πολλά"


5. Abigail Johnson, Fidelity Investments - "Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Πολλοί θα σου δώσουν καλές και κακές συμβουλές ανάλογα με το κατά πόσο σε ξέρουν. Όμως στο τέλος της ημέρας εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους τον εαυτό σου και τί λειτουργεί ή δεν λειτουργεί καλά με εσένα. Ποτέ μην αμφισβητείς τον εαυτό σου"


6. Sheryl Sandberg, Facebook - "Αυτό είναι πολύ σημαντικό και ειδικά για τις γυναίκες. Μην αφήσεις κανένα να σου πει πως δεν μπορείς να έχεις μία καλή καριέρα και καλή προσωπική ζωή". 


7. Meg Whitman, Hewlett Packard "Να θυμάσαι πως μπορείς να κάνεις ό'τι θέλεις. Μην αφήσεις κανένα να σου πει 'αυτό είναι χαζό', 'οι γυναίκες δεν κάνουν τέτοια πράγματα' κ.ο.κ. Αυτή τη συμβουλή μου έδωσε η μητέρα μου, ενώ ο COO Frank Wells, κάποτε μου είπε 'είσαι το ίδιο έξυπνη με όλους τους άνδρες στο meeting, πρέπει να μιλάς στις συσκέψεις' αυτό άλλαξε την καριέρα μου γιατί μέχρι τότε νόμιζα πως μόνο αν είχα κάτι έξοχο να πω έπρεπε να μιλήσω σε μία αίθουσα όπου τα 3/4 των ατόμων έλεγαν βλακείες".


8. Phebe Novakovic, General Dynamics "Η καλή επίδοση ή η απουσία επίδοσης μιλούν από μόνες τους. Στο τέλος της ημέρας βλέπεις μόνο τα αποτελέσματα και μόνο αυτά μετράνε".


9. Irene Rosenfield, Mondelez "Κάνε τη διαφορά και πάρε ρίσκα, αυτές είναι οι δύο καλύτερες συμβουλές για όσους θέλουν να αποκτήσουν ηγεσία".


10. Safra Catz, Oracle " Μην... ξεπετάς τα αιτήματα των συναδέλφων και των υπαλλήλων σου στα meetings. Άφησέ τους να μιλήσουν και ολοκληρώσουν τις θέσεις τους. Και άκουσέ τους με προσοχή για να καταλάβεις τα επιχειρήματά τους".


Από το Blogger.