Σαν Σήμερα | 11 Σεπτεμβρίου 2001: Η μέρα που πάγωσε ολόκληρος ο πλανήτηςΠριν από 18 χρόνια, στις 08:45 ώρα Νέας Υόρκης, ένα αεροσκάφος Boeing 767 της American Airlines που εκτελούσε κανονικά την πτήση 11 στο εσωτερικό των ΗΠΑ από τη Βοστόνη προς την Καλιφόρνια με 92 συνολικά επιβαίνοντες και φέροντας στις δεξαμενές του 20.000 γαλόνια αεροπορικού καυσίμου, έπεσε στον βορεινό από τους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center...


Σωστικά συνεργεία και δημοσιογράφοι σπεύδουν στο σημείο και λίγα λεπτά αργότερα, στις 9:03 π.μ., οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας, με 64 επιβαίνοντες, να προσκρούει στον νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου."Πρόκειται για εθνική τραγωδία. Δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, σε μια ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών", αναφέρει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Γ. Μπους, σε ανακοίνωσή του από τη Φλόριντα. 

Λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 9:43 π.μ. η πτήση 77 της American Airlines, που ξεκίνησε από την Ουάσιγκτον και είχε προορισμό το Λος Άντζελες, με 64 επιβάτες, προσκρούει στο Πεντάγωνο, μέρος του οποίου καταρρέει. Την ίδια στιγμή, για προληπτικούς λόγους εκκενώνονται ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ανώτατο Δικαστήριο και όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια στην Ουάσινγκτον, καθώς επίσης και τα κτίρια των Ηνωμένων Εθνών και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η τραγωδία στο World Trade Center δεν έχει όμως σταματήσει.Διαδοχικά, καταρρέουν οι δίδυμοι πύργοι και ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης καλύπτει τον ουρανό του Μανχάταν, με χιλιάδες ανθρώπους να βρουν τραγικό θάνατο κάτω από τόνους τσιμέντου. Υπολογίζεται ότι από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι.
Από το Blogger.