Μία γέφυρα διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε στο Λος Άντζελες και έχει πολλά να διδάξει
Ο καλλιτέχνης Γκλεν Κάινο συνέλαβε την ιδέα μιας εγκατάστασης από 200 εκμαγεία του δεξιού βραχίονα του Τόμι Σμιθ, η οποία θα θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο έκθεσης στο High Museum στην Ατλάντα, το φθινόπωρο του 2018...


Το καλοκαίρι του 1968, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μεξικό, οι Αμερικανοί δρομείς Τόμι Σμιθ και Χουάν Κάρλος, στο βάθρο για την απονομή των μεταλλίων, τη στιγμή του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ χαμήλωσαν το βλέμμα και σήκωσαν το δεξί χέρι τους ψηλά σφιγμένο σε γροθιά. Πρόκειται για την πιο εμβληματική φωτογραφία του 20ού αιώνα, μιας και παρουσιάζει μία χειρονομία διαμαρτυρίας για τις διακρίσεις κατά των Αφρο-αμερικανών τη συγκεκριμένη εποχή.Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Κάινο έπεισε τον Σμιθ για μία συνάντηση ουσίας και στη συνέχεια, ο διάσημος καλλιτέχνης, χύτευσε εκατοντάδες εκμαγεία από φάιμπεργκλας, τα οποία στη συνέχεια τα έβαψε χρυσά και τα κρέμασε από σύρματα ώστε να σχηματίσει “ένα χρυσό μονοπάτι που οδηγεί το σήμερα στο μέλλον.

Η έκθεση στο High Museum της Ατλάντα, στην πολιτεία της Τζόρτζια, με τίτλο "Drawn Arms: Glenn Kaino and Tommie Smith" θα εγκαινιαστεί στις 29 Σεπτεμβρίου.Από το Blogger.