Το διασημότερο album όλων των εποχών κλείνει φέτος τα 50 του χρόνιαΤο διασημότερο album όλων των εποχών κλείνει φέτος τα 50 του χρόνια και φυσικά μιλάμε για το εξώφυλλο του δίσκου των Beatles, που απεικονίζει το διάσημο συγκρότημα στην Abbey Road. Χρειάστηκαν μόλις δέκα λεπτά στον φωτογράφο Ίαν ΜακΜίλαν για να τραβήξει τη φωτογραφία του ιστορικά ίσως πιο αναγνωρίσιμου άλμπουμ.


The most famous music story...

Η αστυνομία είχε κλείσει για λίγο την κυκλοφορία, ώστε ο - σκαρφαλωμένος σε μία σκάλα - ΜακΜίλαν να φωτογραφήσει το συγκρότημα. Η κυκλοφορία επανήλθε, όμως σταμάτησε και πάλι, για να επιτραπεί στον ΜακΜίλαν να ξαναφωτογραφήσει τα «σκαθάρια» που περνούσαν τον δρόμο στην αντίθετη κατεύθυνση. Η όλη διαδικασία διήρκεσε ένα δεκάλεπτο και ο ΜακΜίλαν τράβηξε συνολικά έξι φωτογραφίες, η μία εκ των οποίων επελέγη από τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ για το εξώφυλλο.

Πρόκειται για το πιο διάσημο album των Beatles και μάλιστα είναι το τελευταίο που ηχογράφησαν μαζί και η τραγική ειρωνεία αναγνωρίζεται μιας και το album ξεκινά με το τραγούδι Come Together και τελειώνει με το The End.


Από το Blogger.