"Τα συχνά γεύματα βοηθούν στο αδυνάτισμα": Αλήθεια ή ψέμα;Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει δημοφιλείς διάφορες δίαιτες που βασίζονται είτε στα συχνά γεύματα, είτε στα ελάχιστα γεύματα με λίγες θερμίδες. Τελικά τα συχνά γεύματα βοηθούν στο αδυνάτισμα ή όχι;


Απάντηση στο ερώτημα δεν έχει βρεθεί ακόμη, μιας και η επιστήμη συχνά πυκνά εκτελεί έρευνες που τα αποτελέσματά τους μοιάζουν αντιφατικά. 

Πιο συγκεκριμένα, μία μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κάποιο πλεονέκτημα στην απώλεια βάρους, όσο αφορά την κατανάλωση έξι γευμάτων την ημέρα. Παράλληλα, μία άλλη έρευνα απέδειξε ότι η μετάβαση από τα τρία γεύματα την ημέρα στα έξι δεν ενίσχυσε την απώλεια λίπους. Έτσι οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε έξι γεύματα την ημέρα στην πραγματικότητα δεν επηρεάζουν το μεταβολισμό τους αλλά ούτε και το ποσοστό λίπους. 

Οι επιστήμονες αναφέρουν όμως μία διαπίστωση με σιγουριά. Όσο πιο πολλές ώρες μένετε νηστικοί μεταξύ των γευμάτων, τόσο αυξάνεται το αίσθημα της πείνας και έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που σας αναλογεί.


Από το Blogger.