Έτσι θα εξαφανίσεις τα σπυράκια στα γένια σου με ελάχιστα βήματαΑποφάσισες να μεγαλώσεις τα γένια σου; Τότε μην παραξενευτείς αν το δέρμα σου αντιδράσει λίγο άσχημα σε αυτή την αλλαγή και εμφανίσεις ανεπιθύμητα σπυράκια. Η παρενέργεια αυτή μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική, αλλά κυρίως πολύ συνηθισμένη. Τα καλά νέα έρχονται όμως από το thisisjustlife.gr και υπάρχει μια πολύ εύκολη λύση για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα σου...

Συχνό φαινόμενο είναι όπως φαίνεται η αύξηση στην ακμή και στις τρίχες που γυρνούν προς τα μέσα όταν κάποιοι άντρες μεγαλώνουν τα γένια τους ή κάνουν μία ασυνήθιστη μετάβαση από το εντελώς ξυρισμένο look στο αρκετά αξύριστο. Γιατί όμως αυτό συμβαίνει;

Η αιτία συνήθως, είναι η έλλειψη υγιεινής. Οι περισσότεροι άντρες, κάποιες φορές, παραμελούν την περιποίηση του προσώπου τους όταν θέλουν να έχουν ένα πιο αξύριστο look, με αποτέλεσμα τα γένια τους να εγκλωβίζουν πολλά μικρόβια τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν μία μορφή ακμής που φυσικά όμως είναι εύκολο να την αποχωριστείς. Η θεωρία "έχω γένια, άρα προστατεύεται ένα σημείο του προσώπου μου", εδώ δεν ισχύει αγαπημένε μου.


Καλό είναι λοιπόν να πλένεις με ένα καθαριστικό προσώπου και να χτενίζεις τα γένια σου αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα. Έτσι θα εμποδίσεις δραστικά τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν. Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικότερα οι άντρες με σγουρές τρίχες τείνουν να εμφανίζουν εντονότερα σπυράκια από τρίχες που γυρνάνε μέσα στο δέρμα, δημιουργώντας ερεθισμό. 


Το φαινόμενο αυτό ελαττώνεται όταν τα γένια είναι πιο μακριά, ωστόσο η ακμή μπορεί ακόμη να είναι πρόβλημα αν υπάρχει έλλειψη υγιεινής. Αν από την άλλη, αυτοί οι μέθοδοι δεν λειτουργήσουν, τότε φρόντισε να επισκεφτείς έναν δερματολόγο για να σου δώσει μια αντιβιοτική θεραπεία.

Δες στη συνέχεια μικρά tips που δεν πρέπει να παραλήψεις μέσα στην ημέρα

1. Πλύνε το πρόσωπο σου τουλάχιστον 2 με 3 φορές την ημέρα με ένα φαρμακευτικό καθαριστικό προσώπου έτσι ώστε να απομακρύνεις από το δέρμα σου και τα γένια σου τα νεκρά κύτταρα που θα δημιουργήσουν την ακμή που σίγουρα θέλεις να αποφύγεις.

2. Μην πεις όχι σε μία απολέπιση στην περιοχή του προσώπου σου. Μπορεί να κάνει θαύματα όχι μόνο σε θέματα εξωτερικής ομορφιάς, αλλά και στον τομέα της υγιεινής.


3. Καλό είναι να χρησιμοποιείς μετά το πρωινό ή βραδινό σου μπάνιο, μία ενυδατική κρέμα προσώπου, για να χαρίσεις λάμψη και απαλότητα στα γένια σου. Έτσι και αποφεύγεις της τρίχες να "γυρίσουν" προς τα μέσα και τα γένια σου θα είναι απαλά και λαμπερά κατά την διάρκεια της ημέρας.
Από το Blogger.