3 πολύ καλοί λόγοι για να προσθέσεις στην διατροφή σου την καρύδαΑυτό το εξωτικό φρούτο, έχει πολλά σημαντικά οφέλη να σου προσφέρει...


Η καρύδα, με 354 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, αποτελεί ένα εξαιρετικό και υγιεινό σνακ που θα ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πλήρη τροφή που περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά. Η καρύδα περιέχει φαινολικές ενώσεις, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν την προστασία των κυττάρων από την οξειδωτική φθορά.

Μην ξεχνάς πως το λαυρικό οξύ, το οποίο εντοπίζεται στην καρύδα, είναι μια ουσία με αντιμικροβιακή δράση, η οποία μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού και να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τέλος, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες η καρύδα μπορεί να επιβραδύνει και κατ΄επέκταση να βοηθήσει τη διαδικασία της πέψης.

Προσοχή!Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, η καρύδα περιέχει κυρίως λίπος. Πολλά από τα λιπαρά που περιέχει είναι κορεσμένα, τα λεγόμενα κακά λιπαρά, επομένως χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή της.
Από το Blogger.