Η επιστήμη σου δίνει 4 λόγους για να φας βερίκοκο
Τα βερίκοκα εκτός από ένα από τα νοστιμότερα καλοκαιρινά φρούτα, έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, και τα οφέλη τους έχουν διαπιστωθεί και με σχετικές επιστημονικές έρευνες...


Το clickatlife.gr δημοσιεύει μια λίστα με τα 4 σημαντικότερα οφέλη του βερίκοκου.που αρκετοί ίσως δεν γνωρίζουν.

1. Βελτιώνει την όραση: Μια μελέτη που δημοσιεύεται στο Archives of Ophthalmology, δείχνει ότι η κατανάλωση τριών ή περισσότερων μερίδων βερίκοκου τη μέρα, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μιας από τις πρωταρχικές αιτίες της απώλειας όρασης στους ηλικιωμένους. 

2. Βελτιώνει την πεπτική υγεία: Το βερίκοκο περιέχει φυτικές ίνες και βοηθάει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και σε πολλές πεπτικές διαταραχές όπως η εκκολπωμάτωση (μία νόσος που αφορά το σχηματισμό θυλακίων του παχέος εντέρου) και oι αιμορροΐδες (επώδυνες, πρησμένες φλέβες στο κατώτερο τμήμα του ορθού). 

3. Προωθεί την υγεία της καρδιάς: Το βερίκοκο περιέχει βήτα καροτίνη η οποία βοηθά στη μείωση της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης («κακή» χοληστερόλη) που μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας στα αρτηριακά τοιχώματα. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. 

4. Προωθεί την υγεία του δέρματος: Το βερίκοκο χρησιμοποιείται πολύ στη βιομηχανία της ομορφιάς. Η αγορά είναι γεμάτη από κρέμες, σαπούνια και ενυδατικά προϊόντα από βερίκοκο. 
Από το Blogger.